Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Naomi (24) heeft zonne-allergie: ‘Ik kan niet op vakantie naar een warm land’

1 juli 2022 · Leestijd 2 min

Houd jij ook zo van die lange zomerdagen? En geniet je dan ook van die grote gele ster die jouw huid bruin bakt? (Rood als je je niet goed insmeert, oeps.) Of blijf je bij de eerste zonnestralen het liefst binnen? Naomi (24) heeft zonne-allergie en vertelt alles over haar bijzondere band met de zon.

“Ik weet nog goed dat ik thuiskwam van het strand en ik over heel mijn lichaam rode bultjes en kringen zag. Ook gloeide mijn huid en had ik overal jeuk. Ik wist niet wat me overkwam, ik dacht dat ik een infectie of zonnesteek had opgelopen. Omdat dingen zoals aftersun niet hielpen, ging ik naar de huisarts. In de wachtkamer merkte ik dat de bultjes afnamen. Ik dacht: wat stom, misschien stel ik me wel gewoon aan! Toch vond de huisarts het goed dat ik was gekomen, want ik bleek allergisch voor de zon. 

Mijn huid gloeide en ik had overal jeuk

“Ik smeer mij ieder uur in”

Sindsdien draag ik alleen maar losse kleding in de zomer. Bij strakke kleding kan mijn hitte nergens heen en ontstaat er een soort verstikking omdat ik niet zweet, gek hè? Toch ga ik wel af en toe naar het strand of zit ik op het terras. Ik zorg dan dat ik me ieder uur insmeer en ik let altijd op of er een schaduwplek in de buurt is. Je zult mij trouwens nooit vrijwillig naar een warm land op vakantie zien gaan! Ik zoek het liefst vakantieplekken met wisselend weer. Ik was wel een keer op een warme vakantie. Toen was ik tijdens een wandeling blij met mijn zalfje, omdat ik mezelf anders gemakkelijk open had gekrabd!”  

Nina (19) is strandwacht: 'Toen ik negen jaar was had ik al acht zwemdiploma's'

Lees ook over:

Nina (19) is strandwacht: 'Toen ik negen jaar was had ik al acht zwemdiploma's'

Geschreven door

Tirza

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡