Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Na twee maanden verkering naar het buitenland: Willeke gaat zonder Thom naar Noorwegen

30 augustus 2022 · Leestijd 3 min

Juist op het moment dat je het niet verwacht, komt liefde om de hoek kijken. Daar weet Willeke (20) alles van. “Met het vooruitzicht dat ik bijna een halfjaar in Noorwegen zou gaan studeren, was een relatie wel het laatste waar ik mee bezig was.” Toch komt Thom (21) op haar pad kort voor haar vertrek en vinden ze elkaar zó leuk dat ze al snel een relatie krijgen. Inmiddels is Willeke in Noorwegen en hebben Thom en zij een langeafstandsrelatie.

“De echte, allereerste keer dat ik Thom ontmoete, was op een boerenfeest. De avond na het feest keken we met onze vriendengroepen samen naar Boer Zoekt Vrouw. Ik weet nog dat we naast elkaar zaten en ik dacht: ‘een aardige gozer’, maar verder niks. Achteraf vertelde hij dat hij me toen al wel zag zitten. Dat was grappig want die avond had ik al vermoedens dat Thom misschien een oogje op mij had.”

Van Boer Zoekt Vrouw naar het gala

Niet lang daarna had Willeke een gala van haar studentenvereniging in Ede. “Drie dagen voor het gala kreeg ik last minute een berichtje dat mijn date helaas niet meer kon. Hij had wel een eventuele vervanger gevonden: Thom wilde graag met me mee.” Lachend vertelt Willeke verder: “Ik kreeg zijn nummer en binnen een dag had hij een outfit gescoord en vrij geregeld van zijn werk.”

We kregen na twee weken een relatie

"Tijdens het gala merkte ik dat ik hem toch wel heel leuk begon te vinden. Hij is een echte gentleman, is net als ik christelijk en ik kan erg om hem lachen. De weken daarna appten we veel en hadden we een aantal dates. Bij onze eerste zoen begon ik echt kriebels te voelen. Omdat ik tegen die tijd al wist dat ik al snel naar Noorwegen zou gaan, wilde ik niet pas net een relatie hebben als ik bijna weg zou gaan. Gelukkig ging het heel snel en kregen we na twee weken al verkering.”

Wel, niet…wel, niet?

Toch was Noorwegen voor Willeke en Thom geen makkelijk vooruitzicht. “Ik vond het de eerste weken vervelend om hem zo ‘geforceerd’ snel te leren kennen. Ik ervaarde best wat druk en had het gevoel dat ik binnen een paar maanden moest weten of ik hem echt leuk vond of niet.”

We vinden het goed voor onze relatie

“Gelukkig zijn we allebei nuchter van karakter en dachten we bij onszelf: we zien het wel. Er zitten namelijk ook best leuke dingen aan. Ik word al vrolijk van het besef hoe leuk het zal zijn als ik weer terugkom naar Nederland. Ook hebben we samen gepland dat hij me ergens een weekje komt opzoeken. We vinden het allebei goed voor onze relatie. Als het aan blijft, weten we dat dat heel veel zekerheid geeft in hoe leuk we elkaar vinden.”

Noorwegen

Inmiddels zit Willeke al een paar weken in Noorwegen, ver weg van Thom. “We bellen elke dag en sturen veel foto’s naar elkaar. Ik vind het bellen soms nog lastig als ik voor mijn gevoel alles van een dag moet bespreken in korte tijd. Ik heb vaak dat ik daarna nog dingen had willen zeggen. We kijken heel erg uit naar de week dat hij me komt opzoeken. Zo gaat de tijd wat sneller en ben ik voor ik het weet weer in Nederland.”

Hadassah (16) kreeg op haar 13e een relatie: "Door mijn depressie snapte ik waarom ik zo vroeg een vriend kreeg"

Lees ook over:

Hadassah (16) kreeg op haar 13e een relatie: "Door mijn depressie snapte ik waarom ik zo vroeg een vriend kreeg"

Geschreven door

Tirza

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡