Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit waren de mooiste momenten van de BEAM-redactie op de EO-Jongerendag 2023

6 juni 2023 · Leestijd 5 min

De dagen van het nagenieten van de EO-Jongerendag zijn nog lang niet voorbij op de BEAM-redactie. De redactieleden vertellen hieronder hun hoogtepunten en momenten waar ze nog steeds over kunnen dagdromen. ‘Ik kon er niks aan doen, maar ik moest zo hard huilen van blijdschap.’

Céline: ‘De eenheid die ontstond vond ik zo mooi om te zien.’

“Ik werk nog maar drie weken bij BEAM werk en ik mocht al direct de EO-Jongerendag meemaken! Ik kwam op precies het juiste moment binnen. Het meest bijzondere moment was voor mij het moment dat Darren Mulligan, de zanger van We Are Messengers, iets deelde over zijn depressie. Hij vroeg of de mensen die worstelen met hun mentale gezondheid hun handen wilden opsteken. Het was heftig om te zien hoeveel handen er omhooggingen, maar de eenheid die daardoor ontstond vond ik zo mooi om te zien. Toen kwam het besef hoe geweldig het is dat wij op deze manier samen kunnen komen om dezelfde reden en dat is God!”

Merveille: ‘Jongeren zeiden dat ze er volgend jaar zeker weer bij zijn!’

“Er waren zoveel hoogtepunten en leuke momenten dat ik niet kan kiezen. Van het huwelijksaanzoek tot de zingende zusjes. Van Bully, die enorm goed werd ontvangen, tot aan Typhoon die de hele tent kapot maakte. Van Erik Schedder met échte hersenen tot aan de presentatie van Joram (die het weer heel goed heeft gedaan). Toen iedereen naar huis ging, zag ik allemaal voldane gezichten. Verschillende jongeren zeiden dat ze er volgend jaar zeker weer bij zouden zijn. Ik ben erg tevreden en heb vooral genoten van de dag!”

Femke: ‘Na afloop gingen we samen het lied 'happy day' zingen.’

“Van de dag zelf is het moment dat Josha iets deelde over pionieren echt een hoogtepunt. Ik mocht hem een tijdje geleden al interviewen over hoe hij aandacht vraagt voor het klimaat. Toen hij iets op het podium deelde was ik erg trots op hem.”

“Het klinkt misschien raar, maar verder vond ik het moment dat iedereen naar huis ging erg leuk. We stonden als redactie buiten op het plein iedereen uit te zwaaien en nog gezellig te kletsen. We hadden een dag hard gewerkt en je hoopt zo dat alles goed gaat. Op dat moment was alles achter de rug en was er een hele ontspannen sfeer. We hebben met een groep mensen nog het lied ‘happy day’ gezongen. Dat was voor mij echt een hoogtepunt.”

Danielle: ‘Ik wist gewoon: dit was God!’

“Als ik dan écht een hoogtepunt moet kiezen, dan ga ik voor het nummer ‘Ik zal er zijn’ door de BEAM-Worshipband. Op dat moment was ik klaar met de dingen die ik die dag moest doen en kon ik eindelijk volledig genieten van de dag. Het nummer zelf heeft niet een speciale betekenis voor mij, maar toen het werd ingezet, gebeurde er iets in de zaal. Je zag alleen maar handen in de lucht. Als tiener vond ik het een grote stap om mijn hand in de lucht te doen, dus het raakte mij enorm om al die mensen op die manier God te zien aanbidden. Op een gegeven moment bleven de tranen maar stromen over mijn wangen. Toen ik opzij keek naar Jelte zag ik dat hij er precies hetzelfde bij stond. We gaven elkaar een knuffel en ik wist gewoon: dit was God!”

Gerben: ‘Het lied ‘Zandloper’ heb ik wel honderd keer teruggekeken.’

“Het optreden van Typhoon staat me het meeste bij van die dag. Hij deelde een hele mooie, kwetsbare boodschap. Wanneer een artiest als híj zijn liefde voor Jezus deelt op het podium, dan raakt mij dat enorm. Het lied ‘Zandloper’ heb ik wel honderd keer teruggekeken. Alle jongeren gingen helemaal los. De mensen op de tribune deden de polonaise en iedereen was feest aan het vieren. Ik vond het bizar om te zien hoeveel energie iedereen had. Deze dingen maken voor mij echt wat de EO-Jongerendag is. Voor mij is er alleen maar een gevoel van dankbaarheid als ik op die dag terugkijk. Dat ik dit samen met de rest van de redactie mag doen en dat er in ieder geval nog 15.000 jongeren zijn die voor het geloof willen gaan, laat me weten dat ik niet alleen ben.”

Jelte: ‘Ik voelde me enorm trots op alle jongeren.’

“Vorig jaar was ik nog als vrijwilliger aan het werk op de EO-Jongerendag. Dit jaar mocht ik voor BEAM aan de slag. Ik mocht de stories op Instagram bijhouden en kreeg de mogelijkheid om zonder ophouden rond te rennen en alles te filmen. Dat was zo’n vette ervaring! Naast die achtbaan van drukte, waarbij iedereen vol energie tegen elkaar op stond te springen, waren ook de momenten van pure aanbidding. Toen de BEAM Worshipband het lied ‘Ik zal er zijn’ begon te spelen bijvoorbeeld. Je zag iedereen uit volle borst meezingen en groepen mensen die elkaar omhelsden. Op dat moment voelde ik me enorm trots op de jongeren die met z’n allen God stonden te aanbidden.”

Wilke: ‘Een lieve bezoeker heeft me een knuffel gegeven.’

"Mijn mooiste EO-Jongerendag moment was tijdens het nummer Jezus Overwinnaar met de BEAM-Worshipband. Ik stond tussen het podium en het publiek in en toen het refrein kwam, zong iedereen zo hard en vol passie mee dat ik een brok in mijn keel kreeg. Ik zag alle prachtige gezichten van iedereen en ik hoorde keihard de tekst: 'Voor eeuwig is Uw heerschappij, Uw troon staat onwankelbaar'. Ik kon er niks aan doen, maar ik moest zo hard huilen. Gewoon van blijdschap omdat we met 15.000 jongeren stonden te zingen voor de God waar ik zo van houd. Een vet lieve bezoeker zag me huilen en heeft me een knuffel gegeven, shout-out naar die persoon. Wat een bijzonder moment!”

LACHEN: De BEAM-redactie PIONIERT in Rotterdam! 🎧

Lees ook over:

LACHEN: De BEAM-redactie PIONIERT in Rotterdam! 🎧

Geschreven door

Rebekka Rodenburg

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡