Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Miley Cyrus en Hailey Bieber discussiëren over de kerk tijdens livestream

6 april 2020 · Leestijd 2 min

Zangeres Miley Cyrus gaat elke schooldag live op haar Instagram met haar eigen talkshow genaamd 'Bright Minded'. Ze bespreekt met beroemde gasten hoe ze positief kan blijven in donkere tijden. Vorige week praatte ze met model Hailey Bieber (vrouw van Justin Bieber) en kwam het gesprek al snel op het christelijke geloof waar ze beide mee zijn opgevoed. Hailey: "Ik denk dat er een groot verschil is tussen christelijk opgevoed zijn en wanneer je volwassen bent zelf een relatie met God hebben."

Waar de livesream begint met praten over make-up, wordt het gesprek al snel serieuzer. Miley vertelt Hailey waarom ze weg is gegaan bij de kerk: "Ik ben christelijk opgevoed in Tenessee en had wat LGTBQ+ vrienden waar door christenen niet goed mee om werd gegaan. Ik heb meegemaakt dat ze naar therapie werden gestuurd om van geaardheid te veranderen en ik was daar niet oké mee. En nu ook met mijn eigen seksualiteit (Miley identificeert zichzelf als panseksueel) vind ik dit lastig. En dat jij, Hailey, me nu vertelt dat een relatie met God heel anders kan zijn dan het geloof waar ik mee op ben gevoed, geeft dat me wel hoop en rust. Ik ben blij dat je me dit vertelt."

(tekst gaat verder onder video)

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Dit is niet waar Jezus' liefde over gaat

Hailey: "Wat jij zegt over buitensluiten frustreert mij ook. Ik vind dat de kerk inclusief moet zijn. Dat ze niet moeten selecteren op wat je gelooft of van wie je houdt. Ik geloof dat dit is waar Jezus' liefde over gaat: van mensen houden waar of wat ze ook zijn." 

Miley: "Ik ben zo blij dat we over God praten en niet over make-up. Dit is precies waar ik nu behoefte aan heb. Wat ik hiervan leer is dat mijn relatie met God persoonlijk is. Ik hoef niet precies zo te geloven zoals mijn ouders geloven. Dat geeft me echt ruimte en lucht me op."

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡