Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bertine: Mijn kerk is beter dan die van jou!

4 januari 2024 · Leestijd 2 min

Ik heb een top kerk. Klein, maar fijn. Een kerk met een orgel én te weinig organisten. Meestal iets stoffiger dan ik. Niet zo goed met nieuwe mensen, maar de kern is sterk. Ik houd meer van de mensen in mijn gemeente dan het naampje die het draagt. Ik ben het niet altijd eens met elk gemeentelid en een kleine kerk heeft praktische nadelen. Maar ik voel me elke keer speciaal, als iemand op zondag vraagt naar mijn nieuwe hobby en ik de volgende dag haakpatronen in mijn brievenbus vind.

Ik ben comfortabel in mijn kerk. Mooi voor mij, maar ik ben natuurlijk niet de enige christen. Ik denk niet dat alle christenen elke zondag in hetzelfde gebouw zouden kunnen zitten. Er zijn allerlei christenen, die hun eigen kerk allemaal een stuk leuker vinden dan die van mij. Vaak vind ik wat van deze christenen, dat ze te pessimistisch zijn, te vrij of het allemaal écht niet snappen. Ik zou elke dag een discussie kunnen hebben, want ik heb gewoon gelijk. Waarom ben ik toch zo koppig? Tegelijkertijd weet ik wel dat in al die kerken (en daarbuiten) mensen zitten die, net zoals ik, van Jezus houden.

Ik zou graag willen dat wij net zoals de eerste kerken in de bijbel waren. Dat we in vrede samenwerken en alles met elkaar delen. Denk jij dat dit zou lukken? Mij niet, want eerlijk gezegd maken nieuwe dingen en mensen mij enorm oncomfortabel. Dan moet ík moeite doen om iemand te begrijpen.

Laten we (en vooral ik) vaker buiten onze eigen kerk kijken? We mogen het oneens met elkaar zijn, want ik vind mijn kerk echt beter dan die van jou. Toch zal ik proberen mij vaker in jouw kerk te verdiepen, dan leer ik vast dat die ook best oké is.

Gerben: 'Hou gewoon even je bek dicht!'

Lees ook over:

Gerben: 'Hou gewoon even je bek dicht!'

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡