Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Mijn broertje is vermist en het is mijn schuld'

1 oktober 2016 · Leestijd 3 min

Waar de meeste posts op nationale broer- en zussendag uitermate positief (en slijmend) waren, viel er één enorm uit de toon. Die ging dan ook viral. Ruud schreef op zijn tijdlijn: “Wat begon als een grap is uitgelopen op een ramp. We sloten ons broertje op in een Dixie en nu is hij vermist…”

Ruud en zijn broers hebben een aannemersbedrijf . Hij en zijn broers werkten gisteren aan een nieuw bouwproject vlakbij Amersfoort. Hun jongere broertje Josh, die nog studeert, kwam als verrassing lunch brengen bij zijn broers. Ruud: “Ik en mijn broers vinden Josh best wel irritant. Hij schept nogal graag op over zichzelf. We waren een beetje aan het klieren en sloten hem voor de grap op in de Dixie die op het terrein stond. Josh schreeuwde de hele tijd dat we hem moesten bevrijden, maar wij vonden het wel lachen om hem een toontje lager te laten zingen.”

Toen ze naar huis gingen, wilden de broers van Ruud hun jonge broertje laten zitten. Ruud: “Ik niet, maar ik kon mijn broers er niet van overtuigen om Josh te bevrijden. Dus ik dacht: ik kom zo wel terug en dan haal ik hem eruit.”

Maar toen Ruud een half uur later weer op de bouwplaats arriveerde, was het toilethokje leeg. “Ik hoopte dat Josh zichzelf al bevrijd had. Ik belde hem, appte hem, sprak zijn voicemail in, maar ik kreeg geen enkel teken van leven. Toen ik één van mijn broers in paniek opbelde, zei hij: ‘Van Josh gaan we de komende tijd in ieder geval geen last meer hebben.’ Meer wilde hij niet zeggen. Ik ben ten einde raad: mijn broertje is vermist en het is mijn schuld. Ik had als oudste broer eerder in moeten grijpen. Als mijn vader erachter komt wat er is gebeurd, lyncht hij me levend.”

Ruud wil van de gelegenheid gebruik maken om een oproepje te doen: Heb je Josh gezien, zeg dan alsjeblieft dat het mij ontzettend spijt en vraag of hij contact met mij wil opnemen. Josh had een zwarte broek aan en een jas met alle kleuren van de regenboog.”

BEAM vertaalt Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Wil je weten hoe dit verhaal afloopt? Lees het hier! (Josh heet dus eigenlijk Jozef en Ruuds echte naam is Ruben).

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡