Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Met Flirt to Convert bekeer je leeftijdsgenoten door te daten

1 april 2019 · Leestijd 2 min

Jep, je leest het goed: Flirt to Convert is dé nieuwe manier om leeftijdsgenoten te bekeren. En dat gaat precies zo bizar als het klinkt, we leggen het even uit.

Het doel van Flirt to Convert is simpel: zo veel mogelijk mensen over Jezus vertellen. Maar de manier waarop ze dat doen is op z’n zachts gezegd opmerkelijk. Na een kleine screening kun je je aanmelden om mee te doen met het ‘daten’. Door middel van verschillende dates met jongens of meisjes, krijg je de kans om hem of haar te vertellen over het geloof, en hopelijk zelfs te bekeren (ehm… pardon?). “Wanneer je verliefd bent, ben je bereid om alles voor diegene te doen. Op zo’n moment moet je je kans pakken!”, geeft een van de organisatoren aan. De eisen om je aan te melden zijn vrij eenvoudig: er wordt gekeken naar uiterlijk, maar ook of je single bent (is niet verplicht, maar wel gewenst) en of je genoeg kennis hebt van de bijbel.

Of je daarna ook een relatie aan je kandidaat overhoudt, is volledig aan jou en verschilt per persoon. “Na meerdere dates met twee verschillende jongens kreeg ik uiteindelijk toch een relatie, maar ik heb hen wel allebei over Jezus kunnen vertellen,” vertelt deelneemster Lotte (22). “Ik ben niet echt op zoek naar een relatie, maar zocht wel een manier om te evangeliseren. Dit is superhandig én ik leer nieuwe mensen kennen,” geeft Michael (27) aan.

Benieuwd naar meer informatie of wil je je aanmelden? Klik hier!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡