Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Met deze tips is het klaar met bikini- en zwembroekangst

24 juni 2019 Leestijd 3 min

Je hebt een paar vetrolletjes, er is geen enkele buikspier te zien, je hebt groeistrepen op je dijbenen of je bent gewoon witter dan sneeuw. Rondlopen in je bikini of zwembroek kan je best onzeker maken. Hier een paar tips om zonder schaamte zandkastelen te bouwen en als een blije dolfijn in zee te duiken.

1. Je bent niet alleen

Iedereen op het strand heeft wel iets geks: Te veel haar, gekke moedervlekken, kleine borsten of juist te veel buikvet. Al die andere mensen zitten ook met de dingen die hen onzeker maken op hun handdoekje, dus dan kan jij het ook!

2. Iedereen is druk met zichzelf

De kans is levensgroot dat jouw leeftijdsgenoten zo druk zijn met zichzelf, dat het helemaal niet opvalt dat je lelijke teennagels hebt. De enige die het opmerkt, ben je zelf. Stop met obsessief doen over je lichaam en hoe dat eruit ziet en geniet lekker van de koele golven en het zand wat nu al overal zit waar je het liever niet hebt. Niemand let op jou! (Behalve Jezus, maar die vindt je sowieso top.)

3. Niemand is perfect

Je ziet er niet zo uit als modellen op Instagram. Zal ik iets verklappen? Zo ziet niemand er uit. Je bent door God gemaakt zoals je bent, dus het is oké. Ook als je brede schouders hebt, een scheve rug of uitstekende ribben. En het schoonheidsideaal wat we nu hebben is over tien jaar weer heel anders, slaat dus eigenlijk helemaal nergens op. Wees jezelf, je bent mooi. Schijt aan het schoonheidsideaal!

4. Kies fijne badkleding

Als je bikinitopje of zwembroek helemaal niet lekker zit, doe daar dan wat aan! Als je je comfortabel(er) wilt voelen, is het belangrijk dat je bikinitopje niet afzakt en je zwembroek niet snijdt in je been. En meiden, koop een badpak als je je daar prettiger bij voelt! Dan voel je je misschien wat minder naakt en je ziet er net zo leuk uit.

5. God heeft jou gemaakt

Het was geen foutje toen God jou maakte met meer of minder borsthaar dan je leeftijdsgenoten. En jouw brede heupen zijn mooi, niet gek of lelijk. Het is super lastig, maar probeer te geloven dat je mooi bent zoals je bent. Doe je niet anders voor, want we hebben hard iemand zoals jij nodig in deze wereld en misschien zelfs op het strand.

Ella (22) durft niet in bikini. Lees hier haar interview. 

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕