Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Met deze raadsels maak jij je vrienden helemaal gek deze zomer!

13 juli 2023 · Leestijd 3 min

Je kunt niet altijd een diepgaand gesprek voeren met je vrienden. En op een gegeven moment heb je de meeste hilarische TikTok-video’s wel aan elkaar laten zien. Wat dan? Geen paniek, dankzij deze vier groepsraadsels komt het toch nog helemaal goed met de sfeer!

Zwarte of witte magie?

Nee, geen echte magie, we zijn wel van de EO he… Maar dit is een lollig spelletje. Persoon A gaat even weg en de rest wijst een voorwerp aan: dit moet straks geraden worden door degene die er niet bij is. Roep persoon A er weer bij en laat hem of haar vragen: is het witte of zwarte magie? Kies een van de twee en begin zelf met het aanwijzen van willekeurige dingen. En ja hoor, natuurlijk wordt het aangewezen voorwerp geraden door A, die daar natuurlijk heel mysterieus over doet.

Hoe werkt dit?

Door vooraf elke ronde af te spreken of het witte of zwarte magie is, weet je: het eerstvolgende voorwerp nadat je iets wits of zwarts hebt aangewezen, is het item dat door de groep is aangewezen. Laat iedereen maar even zweten voordat ze dit geraden hebben.

Raad de stoel

Er staan drie stoelen op een rij en persoon A verlaat de groep. Jij vraagt iemand om een stoel te kiezen en daar even op te gaan zitten: die moet zo gekozen worden. Je roept vervolgens A terug die een beetje geheimzinnig om de stoelen heen draait en dan precies de goeie stoel kiest.

Hoe werkt dit?

Het is belangrijk dat jij degene bent die A terugroept, want daar zit de oplossing in verborgen. Is het de eerste stoel, dan zeg je: ‘Kom!’ (één woord) Is het de tweede, dan zeg je: ‘Kom maar!’(twee woorden) en bij de derde ‘Kom maar terug!’ (drie woorden)

Ik neem mee op vakantie…

Jij gaat bepalen of mensen de ‘waarheid’ spreken of niet: ze mogen om de beurt zeggen wie ze zijn en wat ze meenemen op vakantie. ‘Ik ben Piet en neem mijn pet mee op vakantie’ Nou, dat klopt helemaal! De volgende zegt: ‘Ik ben Francien en ik neem mijn slippers mee.’ Nee, dat is niet waar.

De groep moet raden waarom het ene wel klopt en het andere niet.

Hoe werkt dit?

Alleen voorwerpen die beginnen met dezelfde letter als je eigen naam mogen mee op vakantie.

Wel koffie, geen thee

Welkom in het land van ‘wel koffie, geen thee’. De opdracht is om te ontdekken wat hier aan de hand is: er zijn wel wegen, maar geen straten. Wel banken maar geen stoelen. Wel benzine, maar geen auto’s. Limonade en bier zijn er wel, maar sterke drank niet. En ga zo maar door.

Hoe werkt dit?

Eigenlijk moet je zeggen: wel koffie en geen ‘t’, oftewel: er bestaan geen woorden met de

letter ‘t’ erin.


Geschreven door

Maarten

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡