Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meest ongemakkelijke dates ooit van de BEAM-redactie

14 februari 2023 · Leestijd 4 min

Daten is leuk, maar kan soms ook best lastig zijn! Bij BEAM vertellen we eerlijk over onze dateblunders zodat jij iets te lachen hebt.

'Iedereen stond maar te tongen en te knuffelen'

Gerben: "Mijn ergste date-ervaring was op een Valentijnsdag. Mijn vriendin had kaartjes gekocht voor het Tikibad. Dat waren kaartjes die in de aanbieding waren vanwege Valentijnsdag. Mijn tip: Ga nooit op 14 februari naar het Tikibad. Want dan sta je daar met honderd van die kleffe stelletjes. Er was zo’n boog en we moesten op de foto, verschrikkelijk. Overal waar je keek waren koppels aan het tongen en knuffelen. Wij vonden het echt verschrikkelijk en we gaan dus nooit meer op Valentijnsdag naar een zwembad. Ik ben sowieso niet van Valentijnsdag, maar dat werd hier nog eens bevestigd. Echt geen leuke date."

'Het duurde eeuwen en eeuwen'

Daniëlle: "Ik had ooit een blind date, dat is al een slecht idee. Deze jongen had ik nog nooit gesproken in mijn leven, maar ik werd door een vriendin aan hem gekoppeld. We zouden samen uiteten gaan en hij zou me ophalen met de auto. Toen ik aan hem vroeg: 'waar gaan we uit eten?’ zei hij alleen ‘geen idee, zoek jij effe wat op?’ Dus ik had al zoiets van, wat heb jij deze date slecht voorbereid. Uiteindelijk heb ik een leuke pizzeria opgezocht en heb ik 90% van de date gepraat. Uit hem kwam er niet zoveel. Het duurde eeuwen en eeuwen. Toen we uiteindelijk gingen afrekenen, haalde hij zijn portemonnee tevoorschijn. Het was een portemonneetje met klittenband, die je hebt als zesjarige. Ik wilde alleen maar weg. Daarna heb ik hem ook nooit meer gezien."

'Ik rende zo snel mogelijk naar de wc'

Wilke: "Mijn ongemakkelijkste date-ervaring was in een restaurant. Na twee seconden dacht ik al: 'Wat doe ik hier?' Toen het tijd was voor het nagerecht bestelde mijn date een kaasplankje. Dat vind ik gewoon écht niet lekker. Mijn date probeerde me over te halen om toch een stukje blauwe kaas te eten. Nou, als je al niet zo van kaas houdt, ben je helemaal geen fan van blauwe kaas. Maar ik hoorde mijn vriendinnen die allemaal wisten van deze date in mijn achterhoofd al zeggen: ‘Probeer nou gewoon!’ Dus tegen al mijn principes in nam ik een hapje van de blauwe kaas. HEEL GOOR! Mijn date keek me verwachtingsvol aan en vroeg hoe ik het vond. Ik rende naar de wc en daar heb ik een klein beetje overgegeven.

Tip van Wilke: Ga niet uiteten tijdens je eerste date, want een diner duurt zoooo lang! Kies iets waar je sneller mee klaar bent voor het geval dat het niet zo goed klikt. En als jij principes hebt, zoals het niet eten van blauwe kaas, doe het dan ook niet."

'Ze praatte vooral over zichzelf en vroeg helemaal niks aan mij'

Jelte: "Een jaar geleden ging ik daten met een meisje. Na drie dates ontdekte ik dat zij vooral over zichzelf aan het praten was en heel weinig aan mij vroeg. Op het moment dat ik het door had, ging ik me er ontzettend aan ergeren. Op date drie ging ik met haar bowlen. Ik deed ontzettend mijn best en maakte haar echt dik in. Daarna ben ik maar gewoon eerlijk geweest en heb ik gezegd: ‘Dit is het niet voor mij.’ Dat was geen groot succes."

'Ik wilde mijn nummer helemaal niet geven...'

Merveille: "Eigenlijk heb ik niet zoveel ervaring met daten, maar ik heb wel een ongemakkelijk moment gehad met een jongen pas geleden. Ik was aan het kringlopen en ik was geslaagd voor een outfit. Toen liep ik naar buiten en kwam er een medewerker, een jonge gast, achter me aan gelopen om mijn nummer te vragen. Ik wilde alleen echt mijn nummer niet geven en had er helemaal geen zin in. Het werd nogal ongemakkelijk. Gelukkig was mijn collega Femke er ook (want we maakten een item voor BEAM) en zij heeft me van de ongemakkelijkheid gered door het gesprek te onderbreken en af te kappen. Dankjewel Femke!" 

De allerergste date blunders: 'Hij wilde mijn beugel verkopen'

Lees ook over:

De allerergste date blunders: 'Hij wilde mijn beugel verkopen'

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡