Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Matthijs (18) heeft agressieve botkanker: "Ik ben niet zielig"

23 januari 2019 · Leestijd 2 min

Het is de warme zomer van 2018. Matthijs (18) heeft net zijn havo-diploma op zak. Hij weet nog niet goed welke opleiding hij wil gaan doen, dus kiest hij voor een tussenjaar als barista. Sportief als hij is, wil hij daarnaast veel gaan reizen. Alle ingrediënten voor een fantastische toekomst zijn aanwezig. En die pijn aan zijn been? Ach, dat gaat vanzelf weer over.

afbeelding

20 januari 2019 
De familie en vrienden van Matthijs bereiden een feest voor. Een laatste feest voor Matthijs op deze aarde. De complicaties van zijn ziekte zijn zo groot, dat er medisch gezien niets meer mogelijk is om de ziekte te remmen. Matthijs zit in de laatste fase. De focus ligt nu op het comfort van Matthijs. 

“We zijn bezig om het overlijden en de begrafenis voor te bereiden. We hopen daarvoor binnenkort met elkaar een groot feest te vieren. Het Vier-Het-Leven-Feest. Het voelt zo dubbel. Het voelt goed om dingen voor te bereiden, maar ook zo intens verdrietig, pijnlijk en machteloos. We komen tijd te kort, de ziekte haalt Matthijs in. Alles wat fout kan gaan, gaat fout, alles wat anders kan gaan, gaat anders. Het is zo snel gegaan, dat we amper beseffen dat Matthijs nog maar heel kort bij ons zal zijn.”

Lees het hele artikel bij onze collega's van Visie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡