Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mark werd opgelicht: ‘Ze maakte misbruik van een 14-jarige jongen’

13 mei 2023 · Leestijd 3 min

Een volwassen vrouw die een jongen van 14 oplicht. Mark (16) beseft steeds meer hoe gek die situatie twee jaar geleden was. Hij hoopte een extra zakcentje te verdienen met het maken van een site, maar heeft het afgesproken bedrag van driehonderd euro nooit op zijn bankrekening gezien. Mark: “Ik had voor niks twee nachten doorgewerkt.”

“Ik ontmoette haar op vakantie. Ze stond met haar gezin naast ons op de camping en ik ging veel met haar kinderen om. We wisselden nummers uit om elkaar vakantiefoto’s te sturen, maar twee weken na thuiskomst kreeg ik een appje met de vraag of ik een website wilde bouwen voor het bedrijf dat ze net was begonnen. Ik was toen al een jaar bezig met het bouwen van websites als hobby. Nadat ze had gebeld met mijn ouders over de opdracht en ik goed had nagedacht over het bedrag dat ik kon vragen, kwam ik uit op driehonderd euro uit. Zij ging akkoord.”

Nachten doorwerken

“Ik ging aan de slag met de site en eigenlijk ging het heel vlot. Ik had een paar ontwerpen gemaakt en zij koos er eentje uit. Op een gegeven moment kreeg ik de teksten die op de website moesten komen. Daar had ze vrij lang mee gewacht, maar ik kreeg ineens de boodschap dat de week erop de website af móest zijn. Dit was omdat ze anders geen vergunning kon krijgen, legde ze uit. Raar verhaal vond ik toen al. Vanaf dat moment heb ik me rot zitten werken. Ik heb zelfs twee nachten doorgehaald om alles op tijd af te krijgen.”

‘Simpele’ site

“De site was af en ik stuurde het eindresultaat naar haar op. Als feedback kreeg ik dat de site niet professioneel genoeg was, terwijl ze zelf het ontwerp had uitgekozen. Ze vertelde dat ze dingen miste waarvan ze nooit had gezegd dat ze die überhaupt wilde hebben. Ik had als opdracht gekregen een ‘simpele’ site te maken en naar mijn idee had ik dat goed uitgevoerd. Van de afgesproken driehonderd euro wilde ze tweehonderd maken, omdat ik het volgens haar niet goed had gedaan.”

Nooit vergoed

“Ik heb nog met haar gebeld om het op te lossen, maar uiteindelijk kreeg ik het berichtje: ‘Ik ga je helemaal niks meer betalen’. Ik logde snel in op het systeem van de site om alle bestanden eraf te halen. Gelukkig had ik dat gelijk gedaan, want vijf minuten later werd ik uit het programma gekickt, omdat ze het wachtwoord had veranderd. Daarna heb ik nog berichtjes gestuurd en geprobeerd te bellen, maar ik heb niks meer iets gehoord. Ze heeft gelukkig de website nooit gekregen, maar ik had er wel 60 uur aan gewerkt. 60 uur die ik nooit van haar vergoed heb gehad.”

Misbruik

“Achteraf vind ik het stom dat ik de afspraken met haar nooit zwart op wit heb laten zetten. Alles ging over de telefoon. Ik doe nu een ICT-opleiding en daar leer ik dat je alles over geld en afspraken gelijk op papier moet zetten en laten ondertekenen. Omdat ik dat toen nog niet wist, kon ik ook niet naar de politie. Ik had geen bewijs. Daardoor heeft zij misbruik van de situatie kunnen maken.”

Tirsa (15) verloor haar moeder aan borstkanker: 'Ik zou haar nog veel willen vragen'

Lees ook over:

Tirsa (15) verloor haar moeder aan borstkanker: 'Ik zou haar nog veel willen vragen'

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡