Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marjolein bidt 30 dagen lang voor moslims wereldwijd

18 april 2018 · Leestijd 4 min

Dertig dagen bidden voor één onderwerp, voor Marjolein (24) is het een rustgevende gedachte. Vanaf 15 mei tot en met 14 juni (tijdens de Ramadan) doet zij mee aan het 30 dagen gebed, waarbij ze een maand lang bidt voor moslims wereldwijd. Het project werd uitgevoerd door Frontiers, een zendingsorganisatie die naar moslimlanden gaat om mensen over Jezus te vertellen.

Hoe ben je bij dit project terecht gekomen?

“Tijdens mijn tussenjaar was ik op zoek naar een baan. Uiteindelijk ben ik bij Frontiers terecht gekomen. Ik was veel bezig met vormgeving en bij Frontiers hadden ze nog iemand nodig. Zo kwam ik ook in aanraking met dit project, want ook hiervoor moest ik wat dingen vormgeven. Dit is het eerste jaar dat ik ook daadwerkelijk mee doe met 30 dagen bidden. Ik vond het altijd lastig om consequent mee te doen. Dit jaar is er een app, dat maakt het een stuk gemakkelijker.”

Hoe werkt dat?

“Iedere dag krijg je een appje met daarin een specifieke gebied op de wereld waar moslims wonen, en de geschiedenis die hierbij hoort. Daarbij staan een paar gebedspunten die je kunt afwerken. Je kunt dan ook afvinken welke gebedspunten je die dag hebt gebruikt. Het is dus heel simpel om mee te doen, want je krijgt elke dag een berichtje.”

Waarom doe je mee?

“Toen ik zes jaar oud was ben ik met mijn ouders naar Indonesië verhuisd. Hoewel ik zelf christelijk ben opgevoed heb ik hier veel moslims leren kennen. Ik merkte dat zij veel routine hadden in de manier waarop ze hun geloof uitten. Meer dan de meeste christenen. Veel moslims hadden daar moeite mee. Ze moesten zich strak aan de regels houden en ik merkte dat ze hun persoonlijke relatie met God daarin misten. Als we aan een moslim vertelden dat hij of zij gewoon mag bidden wanneer diegene dat zelf wil, waren ze soms stomverbaasd. Ik vind het belangrijk dat zij ook weten dat je altijd bij God mag komen en dat daar geen bijzondere regels aan verbonden zijn. Laatst hoorde ik een verhaal over een moslim waarvoor gebeden was die christen is geworden, dat is natuurlijk wel ons doel.”

Zie je een groot verschil tussen jezelf en een moslims?

“Juist niet. Ik denk dat er veel overlapping zit in onze geloven. Daarom vind ik het ook belangrijk om er met hen over te praten. We hebben veel aanknopingspunten, dus een gesprek komt gemakkelijk op gang. Uiteindelijk bidden we in mijn ogen voor dezelfde God, ook al zitten er natuurlijk verschillen in onze verhalen. Ik vind het belangrijk om hen mee te geven dat ze altijd mogen bidden en dat ze zich niet zoveel zorgen hoeven te maken.”

Waarom juist precies tijdens de Ramadan?

“Voor moslims is dit een belangrijke periode. Dit is het moment waarop ze van hun zonden kunnen afkomen. Juist in die dagen zijn veel moslims op zoek naar God. Daarom is het belangrijk om voor hen te bidden in de hoop dat ze Hem ook zullen vinden.”

Wat haal je hier zelf uit?

“Ik vind het heel fijn om handvaten te hebben om te bidden. Hierdoor kan ik er elke dag een momentje van maken, want ik anders misschien lastiger vind om te doen. Daarnaast voel ik me persoonlijk betrokken bij het onderwerp en dus hoop ik moslims hier op deze manier wereldwijd mee te kunnen helpen.”

Ook mee doen aan het 30 dagen gebed? Dat kan! Kijk hier hoe je dat doet.

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡