Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Loop 6 november met ons de Klimaatmars in Amsterdam!! (en dit is waarom we meedoen)

27 oktober 2021 · Leestijd 4 min

BEAM wil de wereld een mooiere plek maken en daarom lopen wij zaterdagmiddag 6 november mee met de Klimaatmars in Amsterdam. Samen met gigantisch veel andere mensen gaan we met onze spandoeken de straat op en eisen we dat het kabinet in actie komt met goede klimaatplannen. Wil jij je stem ook laten horen? Sluit je bij ons aan!

Praktische informatie:

De Klimaatmars vindt plaats op zaterdag 6 november in Amsterdam. Die dag gaan we massaal de straat op voor een leefbaar klimaat. Er wordt gestart om 13:00 uur op de Dam en vanaf daar loopt iedereen naar het eindpunt dat later bekend wordt gemaakt. Bij het eindpunt staan verschillende mensen uit de beweging klaar om het woord te nemen en muzikale optredens te geven.

Meenemen:

  • OV-chipkaart
  • Mondkapje voor het openbaar vervoer
  • Drinkfles met water
  • Snacks in het geval je honger krijgt
  • Protestbord (als je dat leuk vindt)

Vind je het spannend om alleen te gaan of lijkt het je leuk om samen met jongeren die BEAM volgen te lopen? Doe je BEAM-trui aan en zoek de BEAM vlag. We staan tot 12.45 uur voor de McDonalds aan Damrak 92, daarna lopen we samen naar de Dam. Leuk als je aansluit!

FAQ

Wat is het doel van de Klimaatmars?
Deelnemers aan de Klimaatmars eisen dat het kabinet nú in actie komt met ambitieuze, eerlijke klimaatplannen voor een weerbaar heden en een leefbare toekomst. Samen kunnen ze de schade beperken en bouwen aan een beter bestaan.

Helpt BEAM met het organiseren van de Klimaatmars?
Nee, we helpen niet met de organisatie. We zijn deelnemer omdat we het een ontzettend belangrijk thema vinden. Dit betekent dat BEAM geen verantwoordelijkheid draagt en dat als je bij ons aansluit (gezellig!!) dat dit gewoon op eigen verantwoordelijkheid is.

Waarom neemt BEAM met deze deelname een politiek standpunt in?
Bij BEAM ben je welkom, op welke politieke partij je ook stemt. We zijn er op de BEAM-redactie van overtuigd dat we met elkaar veel kunnen doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan en op die manier voor de natuur te zorgen, maar dat er via de politiek ook een groot verschil kan worden gemaakt. Dit is de reden dat we aandacht willen vragen van de Nederlandse politiek en deelnemen aan deze Klimaatmars. We zijn ons ervan bewust dat er andere meningen zijn over de aanpak van de klimaatcrisis en respecteren deze meningen. Lees hier één van onze artikelen over het klimaat waar jongeren met uiteenlopende meningen aan het woord komen. 

Is er een minimale leeftijd om mee te mogen doen?
Iedereen is welkom en je leeftijd maakt niet uit, maar houd er wel rekening mee dat het je eigen verantwoordelijkheid is als mee te doen met de Klimaatmars. Ook is het goed om er rekening mee te houden dat het ontzettend druk wordt in Amsterdam. De organisatie hoopt meer dan 40.000 mensen de straat op te zien gaan!

Waarom vindt BEAM het belangrijk om mee te doen aan de klimaatmars?
BEAM is enthousiast over Jezus en helpt jongeren om naar elkaar om te zien. Daarom vinden we het belangrijk goed voor de aarde te zorgen. Het klimaat verandert en dat raakt de toekomst van heel veel mensen. We kunnen met elkaar veel doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan, maar we geloven dat ook de politiek grote stappen moet zetten. Daarom lopen we mee met de klimaatmars op zaterdag 6 november. Vind jij dit ook? Sluit je aan!

Claudia (23) gooide haar leven om voor het klimaat: ‘Als iedereen zou leven als een Nederlander, zijn er drie aardes nodig’

Lees ook over:

Claudia (23) gooide haar leven om voor het klimaat: ‘Als iedereen zou leven als een Nederlander, zijn er drie aardes nodig’

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡