Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Living with courage: “Wij willen het geloof uitdragen”

15 november 2018 · Leestijd 3 min

Maaike en Marijn zijn niet alleen man en vrouw, maar sinds een jaar ook collega’s. Maaike wilde meer over haar geloof delen en besloot dat door middel van bedrukte kleding, mokken en tassen te doen. En laat Marijn nou net de designer van deze toffe producten zijn! Het bedrijfje Living with courage werd geboren.

“Ik had niet eens de behoefte om een bedrijf te starten. Living with courage is eerder ontstaan vanuit mijn eigen verlangen om meer van het geloof te delen met mensen om mij heen. Ik genoot – en geniet - enorm van mijn werk als gewichtsconsulente, maar had het verlangen om ook iets speciaal voor God te doen. Zijn liefde uitdragen en aan de wereld laten zien hoe geweldig Hij is. Dat kan natuurlijk best spannend zijn. Ik vroeg me regelmatig af hoe ik met collega’s zou kunnen praten over God of de moed zou vinden om te bidden voor hun pijn of ziekte. Toen ontstond het idee om kleding te bedrukken met pakkende teksten. Teksten die uitnodigen tot gesprek. Eigenlijk om het getuigen van God makkelijker te maken!”

Betekenis Living with courage

“De ontwerpen zijn vaak geïnspireerd door Bijbelteksten of mooie liedjes van Bethel of Hillsong. Maar het geloof ligt er niet té dik bovenop. We zetten geen ‘Jezus redt!’ of een enorm kruis op onze producten. We willen dat het toegankelijk is. ‘Be strong and courageous’ is daar een voorbeeld van. Dit kan iedereen – christen of niet – dragen, terwijl de tekst zijn oorsprong vindt in Jozua 1:9. Daar is ook de naam van ons bedrijfje op gebaseerd. Er staat: ‘Ja, wees moedig en sterk! Ban angst en twijfel uit uw hart. Onthoud dat de Here, uw God, u overal zal helpen.’ We hopen dat onze producten dit uitstralen. En uitdagen om te leven met moed. Want het is heel makkelijk om je geloof fijn in de kerk of tienergroep te beleven, maar het is ook zo belangrijk om het uit te dragen. En als je dat doet, mag je erop vertrouwen dat God je helpt.”

"Dit is mijn passie"

afbeelding

“Een van de designs betekent veel voor mij persoonlijk. In een bepaalde fase luisterde ik het liedje ‘No longer slaves’ aan de lopende band, zo mooi vond ik het! Toen besloot ik een kledingstuk te ontwerpen met die tekst erin verwerkt. Als ik een ontwerp bedenk, ga ik naar mijn man toe en vertel hem wat in mijn hoofd zit. Hij kruipt achter de computer en maakt wat ik voor me zie. We bedrukken de boel zelf en verkopen het via onze webwinkel. Ik vind het zo’n leuk proces! Het opzetten van dit bedrijfje ging eigenlijk heel soepel doordat ik er een passie voor heb. Het kost me geen energie, maar geeft juist energie. Ik hoop dat we met onze producten christenen - én niet-christenen – kunnen helpen. Uiteindelijk hebben we allemaal moed nodig om staande te blijven in deze wereld. We hoeven ons niet te laten leiden door angst of onzekerheid. God is er altijd bij!”

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡