Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lisa (21) zoekt christelijke vrienden: “Ik mis iemand met wie ik over het geloof kan praten”

16 maart 2021 · Leestijd 3 min

Lisa (21) woont in Almkerk (Noord-Brabant) en zoekt nieuwe, christelijke vrienden. In haar gezin is zij de enige die zich bezighoudt met het geloof, waardoor ze zich vaak eenzaam voelt: “Ik ken bijna geen mensen met wie ik het over het geloof kan hebben.”

Lisa is tweedejaarsstudent HBO Planologie. Ze houdt van wandelen en is in haar vrije tijd veel in de natuur te vinden. “Wanneer ik niet buiten ben, ben ik vooral creatief bezig. Ik teken veel en ik ben gespecialiseerd in het maken van tatoeages. Dit is puur een hobby, maar soms werk ik ook in opdracht van iemand. Ook maak ik woondecoratie, zoals wandhangers van macramé en droogbloemen.”

Eenzaam in geloof

“In mijn gezin ben ik de enige die actief bezig is met het geloof. Mijn ouders en zus geloven nog wel, maar lezen niet meer uit de Bijbel en gaan niet meer naar de kerk. Zelf ben ik nog wel aangesloten bij de kerk in ons dorp, maar het is wel lastig om alleen te gaan. Toch ging ik voor corona nog regelmatig en ben ik actief als jeugdleider.” Lisa heeft in de kerk nog wel een paar vrienden, maar die spreekt ze door corona bijna niet meer. “Als ik ze nu spreek, gaat het vooral over het jeugdwerk. Ik mis iemand met wie ik over het geloof kan praten.”

(Christelijke) vrienden gezocht!

Lisa zoekt vrienden om haar geloof mee te delen, maar wil het vooral ook gewoon gezellig hebben: “Het is voor mij belangrijk dat iemand dezelfde levensstijl heeft als ik. Ik bedoel hier natuurlijk mee dat iemand christelijk is, maar ik ben ook op zoek naar mensen die, zoals ik, veel van de natuur houden.” Lisa vertelt daarbij dat zij geloofsvragen heeft, die zij met een vriend zou willen bespreken: “Doordat mijn ouders weinig met het geloof bezig zijn, weten zij daar niet veel vanaf. Dit is soms lastig. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld belijdenis gedaan, waardoor ik mocht deelnemen aan het avondmaal. Toch ben ik daar niet naartoe gegaan, omdat ik niet goed weet wat het betekent. Ik zoek vrienden met wie ik dit soort dingen kan bespreken.”

Open voor contact

“Doordat ik de mensen in de kerk niet meer zie, vind ik het op dit moment lastig om mij actief bezig te houden met God. Dit maakt het voor mij nog belangrijker om een christelijke vriend te ontmoeten. Ik ben nieuwsgierig naar hoe anderen op dit moment met hun geloof bezig zijn. Door corona is het misschien lastig om fysiek af te spreken, maar gelukkig kan appen ook. Ik sta in ieder geval open voor contact!”

Wil jij contact opnemen met Lisa? Stuur haar dan een DM via Instagram! Dat vindt zij superleuk.

Ben jij net als Lisa op zoek naar christelijke vrienden? Meld je dan aan voor Vrome Vrienden! Wie weet nemen wij dan contact met je op en kun je net zo'n oproepje doen als Lisa.

 

 

Geschreven door

Else Marie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡