Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daniëlle: ‘Vandaag ga ik Lil Nas X uitschelden’

12 januari 2024 · Leestijd 3 min

Met open mond keek ik de afgelopen dagen naar mijn For You Page op TikTok. Er was een wonder gebeurd! Lil Nas X, die je kunt kennen van de videoclip waarin hij zichzelf verkleed als duivel, is gaan geloven in God?! ‘Me returning to God after the industry tried to make me satanic’, lees ik in één van zijn TikToks. Vandaag kwam zijn nieuwe nummer, J Christ, met bijbehorende videoclip uit. En natuurlijk: zijn ‘bekering’ was een marketingstunt. Weer staar ik met open mond naar mijn beeldscherm waarin Lil Nas X zich voordoet als Jezus aan een kruis: ‘B*tch, I’m back like J Christ’.

Zo zijn er talloze voorbeelden van bekende mensen die het christelijk geloof gebruiken als mediastunt, ongepaste grap of shockerend middel. Madonna, P Diddy, Tupac, Lady Gaga, Katy Perry, Megan Thee Stallion, Doja Cat: een voor een gebruiken ze in hun muziek of optredens juist het christelijk geloof om te bespotten en ook de BN’ers in ons kikkerlandje gaan erg goed op geloofsgrapjes. Hoe kan het dat in een tijd waarin je voor elke poep of scheet wordt gecancelled, je nog wel met Jezus mag vloeken en een volledige religie belachelijk kan maken zonder gevolgen?

Ik ben boos. Het liefste zou ik Lil Nas X een dikke middelvinger willen geven en hem de huid volschelden. Maar ik weet wat er gebeurt als een christen zijn of haar mond opentrekt. Gelijk word je volgeplakt met labels: christengekkie, homohater of sprookjesgelover. Met één woord wordt je de mond weer gesnoerd en moet je het maar gewoon slikken dat er grappen worden gemaakt over een God die jij op nummer één hebt staan in je leven. Want een christen vecht niet terug, een christen heeft geen grote bek. Een christen is het makkelijkste slachtoffer dat er is. En zo ontstaat er een eindeloze lopende band vol beledigingen, grappen en satirische opmerkingen.

Dus daar sta je. Monddood gemaakt. Maar gelukkig heb jij iets dat zij niet hebben. Jij weet dat er een God is die groter is dan alle haat die om je heen raast. Jij weet dat naastenliefde je verder brengt in het leven, dat Jezus ook de andere wang zou toekeren en het hoofd omhoog zou houden. Jij weet dat als je blijft bidden (in plaats van bitchen), juist voor de mensen die vloeken, haten en lachen, God uiteindelijk het laatste woord heeft.

Ja, ik ben boos. Maar ik wil niet terug gaan schreeuwen of mensen kwetsen. Ik heb geleerd dat vergeving en naastenliefde mij uiteindelijk verder brengen op deze wereld. Daarom ga ik vandaag bidden voor Lil Nas X. Wie kan jouw gebed gebruiken?

Het thema van de EO-Jongerendag 2024 is bekend!

Lees ook over:

Het thema van de EO-Jongerendag 2024 is bekend!

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡