Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het thema van de EO-Jongerendag 2024 is bekend!

5 januari 2024 · Leestijd 3 min

Het thema van de EO-Jongerendag 2024 is ‘goed nieuws’. Dat klinkt je vast bekend in de oren: christenen hebben het er vaak over. Maar wat betekent het eigenlijk? En wat heb je eraan?

Nieuws is alles wat je nog niet weet. Maar mensen hebben iets geks: vooral slecht nieuws lijken we belangrijk te vinden. Dus kranten, journaals en websites staan er vol mee. Een oorlog hier, een natuurramp daar, overvallen, aanslagen en ruzies, we worden er dagelijks mee overspoeld.

Mentale problemen

Ook in je eigen leven kan het er heftig aan toe gaan. Misschien gaan je ouders scheiden of voel je je eenzaam. En als we onderzoeken moeten geloven, hebben jongeren veel last van mentale problemen en zijn ze somber over de toekomst. Het klinkt allemaal als slecht nieuws.

Later in de hemel

Dan komt Jezus aanlopen, met zijn goede nieuws. Wat gaat dat veranderen? Nou, alles, zegt hij zelf. Niet straks na dit leven maar juist nu al, op aarde. Als je dacht dat het goede nieuws van Jezus vooral over ‘later in de hemel’ gaat, heb je het mis. Zijn goede nieuws gaat over vandaag.

Zijn goede nieuws gaat over vandaag!

Uitzichtloze situaties

Wat is dat goede nieuws dan? In de Bijbel is te lezen dat er van alles verandert als mensen ermee in aanraking komen. Jezus haalt zelf een voorspelling uit het Oude Testament aan: verlamden kunnen lopen, blinden kunnen zien, doven kunnen horen en wie niet kan praten, breekt uit in gejubel. Kortom: in allerlei uitzichtloze situaties komt uitzicht. Het is niet langer hopeloos.

Het is niet langer hopeloos

Ontsnappingsroute

Als je niet uitkijkt, maak je van het goede nieuws van Jezus vooral een ontsnappingsroute naar de hemel, voor later. Dan is het een kwestie van je tijd uitzitten op aarde: Jezus is gestorven voor je zonden maar ook weer opgestaan en dus mag jij bij God komen. Punt. Op zichzelf ook goed nieuws natuurlijk, maar je mist dan wel een groot stuk. Want het goede nieuws van Jezus zorgt ervoor dat je leven er nu al heel anders uit kan zien.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Alles verandert

Toen Jezus opstond uit de dood, veranderde alles. In de uitzichtloze situatie van mensen ontstond een nieuw uitzicht: er is reden voor hoop. Het goede nieuws beïnvloedt ons hele leven. Hoe we liefhebben, hoe we zorgen voor de aarde en alles wat daarop leeft, hoe we omkijken naar anderen, hoe we helpen, hoe we geloven, hoe we omgaan met tegenslagen, hoe we genieten van mooie dingen.

Kop in het zand

Zijn alle problemen opgelost? Is het slechte nieuws allemaal voorbij? Nee, helemaal niet. Het goede nieuws is geen dom, blind optimisme. Je hoeft je kop niet in het zand te steken om te kunnen geloven in Jezus. Maar we hebben wel een ander uitzicht. We hebben goed nieuws.

Op de EO-Jongerendag hoor je nog veel meer over het thema goed nieuws. Het wordt weer een weergaloos feestje in Ahoy. Daar wil je bij zijn, echt waar. Haal hieronder je tickets, wees er snel bij!

Haal hier je tickets voor de EO-Jongerendag 2024

Haal hier je tickets voor de EO-Jongerendag 2024

In een wereld waarin vooral slecht nieuws de aandacht krijgt, ontdek je op de EO-Jongerendag (opnieuw) wat het goede nieuws van Jezus is en hoe dat je leven op z’n kop kan zetten!

Haal hier je tickets!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡