Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lief dagboek, vandaag belde Jezus me op

24 november 2016 · Leestijd 5 min

Hoe zou mijn leven eruit zien als Jezus NU naar de aarde komt om te leven en te sterven? Ik denk zo een beetje:

Donderdag 24 november 2016

Lief dagboek, vanmorgen werd ik gebeld terwijl ik op de redactie aan het werk was. Of ik even naar de receptie wilde komen want er was iemand voor me. Ik verwachte niemand, dus was benieuwd wie. Toen ik om het hoekje keek bij de receptie, zag ik een hele normale man van begin 30 denk ik. Hij gaf me een hand, keek me liefdevol aan en vroeg: “Wil jij me volgen?”

Zaterdag 26 november 2016

Ik heb mijn huur opgezegd en met moeite afscheid genomen van de stad waar ik met plezier jaren heb gewoond. Mijn familie verklaart me voor gek en ik begin spontaan aan mezelf te twijfelen. Maar het voelt zo goed om achter Jezus aan te gaan, volgens mij heeft hij echt een plan. Hij wil rondtrekken, dus een huis hebben is helemaal niet praktisch nu. Ik bid dat dit het allemaal waard is.

Dinsdag 21 februari 2017

Vannacht hebben we iets bizars gedaan. We liepen in Amsterdam en plotseling wilde Jezus naar de Wallen. Ik werd spontaan zenuwachtig van het idee, want het was al middernacht geweest en je wilt niet weten wat voor mensen daar dan allemaal rondlopen. Jezus was sowieso lekker bezig, want eerder die avond bezochten we een casino. Er stond daar een man in pak ontzettend veel geld te verspillen. Toen Jezus binnenkwam verzamelden er allemaal mensen om hem heen en omdat die man niet zo groot was, ging hij op een flipperkast staan om Jezus te kunnen zien. Het was te druk om te zien wat er toen allemaal gebeurde, maar Jezus sprak hem aan en die man op de flipperkast brak gewoon. Hij begon te huilen en vertelde vanuit het niets dat hij veel geld had gestolen. Vervolgens bood hij ons een maaltijd aan bij hem thuis en nu is hij part of the crew. Bizar.

Kan Jezus niet gewoon alleen de wonderen doen en stoppen met die extreme dingen zeggen?

Woensdag 22 februari 2017

Dikke stress vanmorgen: Jezus was weg. Gisterenavond in de stad waren er best wat opstootjes. Jezus zegt waar het op staat en veel mensen vinden het lastig om hier mee om te gaan, dus toen hij vanmorgen weg was en hij ook zijn telefoon niet op nam, was ik echt als de dood dat hem iets was overkomen. Maar twee uur geleden kwam hij doodleuk binnen wandelen. Hij was gaan bidden in het park en had zijn telefoon op vliegtuigstand gezet zodat hij zich beter kon focussen. Heel mooi hoor, maar ik heb gevraagd of hij zoiets nooit meer wil doen.

Zondag 7 april 2019

Oké, het gaat helemaal mis. Wat mensen uit jaloezie doen is echt ziekelijk. Ik weet dat Jezus extreme dingen zegt en buiten de gebaande paden gaat, maar de dingen die hij nu naar zijn hoofd krijgt? We logeren vannacht met de groep bij Judith en we zagen net op het journaal een advocaat die glashard beweert dat Jezus de doodstraf verdient. Ik weet dat de beschuldigingen vals zijn, maar het wordt me wel echt heet onder de voeten: Als er op Jezus wordt geschoten, wordt er over het algemeen ook op mij geschoten. Aan de ene kant ben ik ontzettend enthousiast over Jezus, ik heb nog nooit iemand zoals hem ontmoet, maar hij zet zich ontzettend af en hij jaagt allemaal mensen op de kast. Kon hij maar wel die wonderen doen, maar gewoon niet van die extreme dingen zeggen, dan was het allemaal veel makkelijker geweest.

Vrijdag 19 april 2019

Hij is dood. Vermoord. Waarom deed hij niets? Hij heeft drie mensen laten opstaan uit de dood en nu is hij zelf dood. Er verschenen overal cameraploegen en mensen waren aan het filmen met hun telefoon, ik zou sowieso herkend zijn als een van zijn vrienden. Ik ben in de chaos gevlucht, maar man wat doet dit pijn. Ik snap het gewoon niet.

Donderdag 30 mei 2019

Er is zoveel gebeurd de laatste weken. Jezus leeft weer! Het voelt nog steeds onwerkelijk om op te schrijven. Hij is aan ons en nog veel meer mensen verschenen, maar het lijkt of mensen het niet willen geloven. Honderden mensen hebben hem gezien en dit vastgelegd, maar er is ontzettend veel tegenstand. Ik zit echt in een emotionele rollercoaster. Ik heb gedanst en gehuild van blijdschap toen hij terug was en ik verwachtte dat hij zijn regeringsplannen nu wel zou gaan uitvoeren. Gisteren maakten we weer eens een wandeling met de groep en plotseling verdween hij. Het laatste wat hij ons zei, is dat we de wereld in moeten gaan en over hem moeten vertellen. Hij wil ons niet alleen achterlaten en er komt hulp zegt hij, geen idee wie, maar daar wachten we maar op..

BEAM-redacteur Wilke probeert zich voor te stellen hoe het zou zijn als ze in deze tijd een discipel was van Jezus. Hoe denk jij dat het bij jou zou gaan? En zou jij Jezus volgen of zou je hem een gekkie vinden?

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡