Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Levi (13) drumt de sterren van de hemel op de EO-Jongerendag 🤩

5 juni 2024 · Leestijd 4 min

Levi (13) zijn allergrootste droom was om ooit in de BEAM-Worshipband te spelen. En... op de EO-Jongerendag is deze uitgekomen! De lichten gingen uit, de spotlight aan en toen zat Levi achter het drumstel. Het moment waar hij weken naar uitkeek en elke nacht over droomde, was daar ein-de-lijk. De hele zaal riep: ‘Levi!’ toen hij zijn eerste maat aftikte. Maar hoe is het nu met drummer boy Levi na zijn moment of fame? Kan hij nog rustig over straat?

Bleek wegtrekken

Als we vragen of Levi een beetje heeft kunnen genieten van de EO-Jongerendag, volgt al snel het antwoord: ‘Ik was pas om half 8 aan de beurt en voor die tijd was ik bloednerveus'. Op een gegeven moment heeft zijn vader hem maar het publiek ingeschopt om vrienden op te zoeken als afleiding, want met de minuut werd hij nerveuzer. Hij werd steeds stiller en kreeg buikpijn. ‘Toen ik eenmaal achter het drumstel zat, vielen alle zenuwen meteen weg. Ik bleef maar zeggen: ‘Ik hoop dat het goed gaat…’ 

Tienermeisjes renden achter mij aan voor een foto

Hysterische reacties

Op de vraag of hij veel reacties kreeg, komt er eerst een halve minuut aan gelach: ‘Nou, dat kun je wel zeggen, ja! Al het aanmoedigende geschreeuw van mijn naam, was echt het laatste wat ik had verwacht.’ Bij Ahoy kon Levi niet meer over straat en moest hij om de twee meter met gillende tienermeisjes op de foto. ‘Ze wilden een handtekening, maar die heb ik helemaal niet! Die heb ik snel moeten verzinnen.’

‘Niemand wist van mijn optreden op school. Achteraf werd ik veel getagd op social media. En veel mensen reageerden met: ‘Ik heb bij hem in de klas gezeten!’ of ‘Ik ken hem!’. Ik heb echt honderden reacties gelezen en geen één negatieve’. Het bleef niet alleen bij vrienden of familie, maar ook bekende mensen wisten Levi te vinden. ‘Ik kreeg reacties van Pjotr, Marc Floor, Kees Kraayenoord en van nog meer artiesten. Op de Jongerendag zelf heb ik ook veel opgetrokken met Reyer en Raoul.

In dezelfde stad waar ik vocht voor mijn leven, mocht ik later drummen

De BEAM-Worshipband nam mij overal in mee. Ook aan het einde van de dag werd ik meegetrokken op het podium voor de afsluiting. Dat wist ik niet van tevoren. Ik hoorde er echt bij’. 

Van het ziekenhuis in Rotterdam naar Ahoy

Om te weten wat dit moment extra bijzonder maakt, moeten we even terug te tijd in. Toen Levi twee maanden oud was, lag hij in kritieke toestand in het ziekenhuis in Rotterdam. Op dat moment kwam er iemand langs en zei: ‘Ik heb het idee dat God tegen mij zegt dat Levi een grote drummer gaat worden’. Op diezelfde plek -in Rotterdam- is dat nu waar geworden. Het meisje dat vroeger naast hem op de IC lag, was ook op de Jongerendag. Zij vertelde dat haar moeder huilend naar de tv zat te kijken. Ze vond het zo'n bijzonder moment, zeker als je terugdenkt aan die tijd.

Begin van zijn carrière

Als we vragen wat zijn plannen zijn voor de toekomst is Levi resoluut: ‘Ik wil nu doorpakken.’ En dat lukt al aardig: ‘Ik krijg steeds meer kansen. Zo mag ik aanstaande zondag in een jeugddienst drummen op een grote camping in Voorthuizen. Ook mag ik beginnen in een bandje op mijn popschool, waar je eigenlijk ouder voor moet zijn. En ik krijg een coach in muziek maken en schrijven’.

Of Levi nog verdere dromen heeft? ‘Ik hoorde dat Joël ging stoppen, de vaste BEAM Worshipband drummer. Op social media werden daar grappen over gemaakt: ‘Joël stopt, maar we hebben de invaller al gevonden’. Daar sta ik zeker voor open!'

Levi (13) wil doorbreken als worshipdrummer: ‘Ik heb dit talent van God gekregen’

Lees ook over:

Levi (13) wil doorbreken als worshipdrummer: ‘Ik heb dit talent van God gekregen’

Geschreven door

Femke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡