Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leon (23) heeft relatie met Kadri (37): 'We logen tegen haar moeder over het leeftijdsverschil'

11 juli 2022 · Leestijd 4 min

Liefde op het eerste gezicht. Voor sommigen een ontastbaar sprookje, voor de ander een prachtige werkelijkheid. Zo ook voor Leon (23) die twee jaar geleden in één klap smoorverliefd werd op Kadri (37) uit Estland. “Ik zag haar lopen en wist meteen: haar wil ik mee uit vragen.”

Leon werkt op een scheepswerf en bouwt megagrote jachten voor de allerrijksten ter wereld. “Het is erg leuk werk en de luxe die op onze schepen staan is soms onvoorstelbaar. Van jetski’s tot duikboten: je kunt het zo gek niet bedenken of het heeft weleens op een jacht gestaan.” Maar de echte schat kwam voor Leon binnenwandelen toen het schip bijna af was.

lovestory3

Liefdesbriefje

“Als het grootste deel van de bouw is afgerond, komt de bemanning aan boord om de reis alvast voor te bereiden. Dat was het moment dat ik Kadri voor het eerst zag.” Anderhalve maand kwamen ze elkaar constant tegen op het schip, maar de eerste stap zetten om haar te benaderen, bleek best lastig. “Ik was superzenuwachtig en durfde haar niet aan te spreken.”

Leon bedacht een slim plan, schreef zijn telefoonnummer op een papiertje en nam dat mee naar het schip. “Ik heb dat briefje de hele dag in mijn hand gehad en toen ik haar ‘s middags zag, gaf ik het aan haar. Ik vertelde dat als ze vanavond niets te doen had, ze mij mocht bellen.” Maar dat viel niet gelijk in de smaak.

Na een uurtje piepte mijn telefoon met een berichtje van Kadri

"Ze had het op dat moment erg druk en het overviel haar een beetje. Maar na een uurtje piepte mijn telefoon en had ik een berichtje van haar gekregen.” Ze spraken af om samen wat te doen en Leon merkte gelijk dat de klik er was. “Ze vertelde dat zij ook met het idee rondliep om mij te vragen. Dat vond ik heel bijzonder en ook een teken dat het we beide gevoelens voor elkaar hadden.”

Op naar Estland

Na meerdere afspraakjes op de vaste wal, kwam het onvermijdelijke moment dat het schip klaar was om te vertrekken. “Het is gebruikelijk dat het jacht dan vanaf de scheepswerf vertrekt. Alle bemanning, waaronder Kadri, vertrok op het schip naar IJsland. Het was lastig om afscheid te nemen, want we waren smoorverliefd en we wisten niet wanneer we elkaar weer zouden zien.”

“Op een gegeven moment kreeg ik een telefoontje van Kadri en ze vertelde dat er weinig werk was op het schip. Daardoor kon ze een tijdje vrij nemen en vroeg of ik langs wilde komen.” Leon bedacht zich geen moment en stapte het vliegtuig in. “Het was fantastisch om haar weer te zien. Daarna zijn we samen naar Estland gevlogen om haar familie te ontmoeten.”

Met handen voeten probeerde ik te communiceren met haar ouders in Estland

Schoonouders

Voor Leon een spannend moment in een volkomen vreemd land. “Maar haar familie was erg gastvrij en met handen en voeten kon ik een beetje communiceren met haar ouders.” Het leeftijdsverschil met Kadri was voor Leon geen probleem. Maar hij wist niet hoe de moeder van Kadri er op zou reageren. “Ze was wat ouderwets ingesteld en daarom hebben we in eerste instantie gezegd dat ik zes jaar ouder was”, vertelt Leon lachend.

Eenmaal terug in Nederland brak er een tijd aan dat Kadri op een nieuw jacht ging werken en Leon bij de scheepswerf. “Het was lastig om opnieuw afscheid te nemen, maar gelukkig bellen we regelmatig en heb ik haar een paar weken terug weer gezien. Ik neem haar dan mee naar de mooiste plekjes in Nederland en alle tijd die we samen zijn, benutten we volledig. Ik hoop dat we dat nog heel lang kunnen doen samen.”

Heb jij ook een bijzonder liefdesverhaal dat je wil delen? Stuur ons een berichtje via Instagram!

Hadassah (16) kreeg op haar 13e een relatie: "Door mijn depressie snapte ik waarom ik zo vroeg een vriend kreeg"

Lees ook over:

Hadassah (16) kreeg op haar 13e een relatie: "Door mijn depressie snapte ik waarom ik zo vroeg een vriend kreeg"

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡