Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lees de Bijbel in één jaar

7 januari 2017 · Leestijd 3 min

Heb jij de Bijbel al uit? Vaak lezen we delen van de Bijbel, maar hem helemaal uitlezen doen we eigenlijk nooit. Daarom geven wij je een leesplan om de Bijbel in één jaar uit te lezen EN tips om je aan dat leesplan te houden. Wij gaan het proberen, jij ook?

1. Stel een duidelijk doel

'Ik ga de Bijbel in één jaar uitlezen', veel duidelijker gaat het niet worden. Om het nog wat makkelijker te maken vonden wij een leesplan van Bijbelleesroosters.net om de Bijbel in één jaar uit te lezen. Je vindt hem hier. Tip: Schrijf hem op, print hem uit, plak hem op je voorhoofd (of boven je bed) en zorg dat je hem niet vergeet! You can do this!

2. Kies een vast tijdstip

Jup, deze ligt nogal voor de hand maar werkt echt. Als je geen vast tijdstip hebt loop je de kans dat je er heel erg tegenop gaat zien. Je loopt de hele dag rond met de wetenschap dat je ergens vandaag nog een Bijbeltekst moet lezen. Een vast tijdstip geeft je daarom enorme rust en bovendien wordt het zo echt een momentje voor jezelf: een warme kop koffie/thee en een goed boek, iets om de hele dag naar uit te kijken.

3. Luisterboek

Niet iedereen vindt lezen leuk en dat is oké. De Bijbel hoeft namelijk ook niet per se gelezen te worden, je kunt er ook naar luisteren. Dit YouTube-kanaal heeft namelijk alle Bijbelboeken voorgelezen. Hier kun je dus lekker met je ogen dicht naar luisteren als je in de trein of op de fiets zit, maar ook 's avonds in bed. Lezen was nog nooit zo leuk!

4. Doe het in een groepje

Voor sommige mensen kan dit ontzettend motiverend werken. Misschien is het alleen wel een beetje te veel van het goede om élke dag bij iemand af te spreken en samen de Bijbel te lezen, maar je kunt ook een app-groep aanmaken. Spreek samen een vast tijdstip af en bespreek na die tijd de zojuist gelezen teksten, zo word je ook direct geholpen als je bijvoorbeeld ergens vastloopt. 

5. Bedenk goed waarom je dit doet

afbeelding

Iets doen zonder reden is vaak niet vol te houden. Bedenk goed waarom je dit graag wilt doen, schrijf het op en herinner je jezelf eraan als je een keer geen zin hebt. Wij helpen je alvast een beetje op weg met onderstaande redenen!

Succes!

Tekst: Esther Bolt

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡