Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lecrae

Artiest EO-Jongerendag 2022

4 februari 2021 · Leestijd 2 min

Wij zijn ONTZETTEND blij dat Lecrae voor de eerste keer ooit op het EO-Jongerendag-podium staat, omdat deze rapper uit Houston als geen ander weet wat de kracht van woorden is.

Opgevoed door een alleenstaande moeder in San Diego en Houston, hoopte Lecrae betekenis en rolmodellen te vinden in hiphop. In plaats daarvan vond hij drugs en bendes. Het scheelde niet veel of Lecrae groeide op in de gevangenis. Maar op zijn 19e kreeg hij een openbaring. Een agent vond drugs in zijn auto, maar liet hem gaan, omdat hij ook een Bijbel had zien liggen. “Ik laat je gaan, als je belooft uit die Bijbel te lezen.” Lecrae besloot zijn leven te beteren en gebruikte muziek en God om dat doel te bereiken. Met succes, want inmiddels heeft de rapper bijna 2 miljoen Instagram-volgers, miljoenen streams op Spotify en won hij naast vele andere prijzen twee Grammy Awards. Met zijn boek Unashamed werd hij een New York Bestselling Author. Maar die erkenning is wel het laatste waar hij het voor doet. “Geld en awards zijn niet belangrijk, het gaat om wat er in je hart zit.”

Lecrae op EO-Jongerendag 2022

Op 11 juni organiseren we de 46e EO-Jongerendag in Rotterdam Ahoy. Het thema dit jaar is Speak Life. Woorden hebben kracht: ze kunnen je opbouwen en afbreken. Elk moment heb je de keuze om positief of negatief te spreken over jezelf en anderen. Dat gaan we - naast een gigantisch feest - samen ontdekken!

RESERVEER TICKET(S)

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡