Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lady Gaga: “Medestudenten richtten een ‘jij wordt nooit beroemd’ pagina op”

27 maart 2019 · Leestijd 2 min

Deze maand schreef Lady Gaga geschiedenis door als eerste vrouw in één jaar een Oscar, Grammy en Golden Globe te winnen. Jaren terug op de universiteit was niet iedereen zo enthousiast over haar. Ze werd gepest en er bestond een Facebook-pagina waar al haar muziek en haar optredens kapot werden gemaakt.

De 'Stefani Germanotta, you will never be famous' - pagina stond vol met foto's van de 18-jarige Stefani terwijl ze zingt en optreedt. In opmerkingen wordt gezegd dat ze een aandachtszoeker is en wordt de vraag gesteld: wie denkt ze wel niet dat ze is? Ook is er een foto gepost van een kapot gemaakte flyer van één van haar optredens.

afbeelding

Het geloof van Lady Gaga

Gaga noemt zichzelf christen. Een paar maanden terug ging ze online de discussie aan met vice president Mike Pence. Hij sprak zich uit in een LGBT-kwestie en Gaga reageerde daar verontwaardigd op: "I am a Christian woman and what I do know about Christianity is that we bear no prejudice and everybody is welcome." 

Op de zondag van de Superbowl waar zij het pauzeprogramma verzorgde (je weet wel, waar ze van het dak van het stadion sprong en vervolgens het hele podium over vloog én zuiver bleef zingen) bezocht ze 's ochtends nog de kerkdienst van de St. Martin's kerk in Houston. In sommige van haar liedjes zie je christelijke teksten terug, andere optredens en liedteksten van haar zijn voor sommige christenen juist redenen om haar geloof in twijfel te trekken. Gelukkig is dit uiteindelijk niet aan ons.

"It's not about winning, it's about not giving up"

Ja, weer even over die pesters op de universiteit dus. Die hebben geen gelijk gekregen blijkt nu. Gaga was duidelijk geëmotioneerd tijdens haar speech bij de uitreiking van de Oscars, maar ze wist haar woorden toch nog goed te kiezen: 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wil jij weten waarom pesters pesten? Joram zocht het uit in deze video!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡