Ga naar submenu Ga naar zoekveld

KIJKTIP: Grenzeloos misbruikt

18 oktober 2016 · Leestijd 2 min

Elke dag gaan er wereldwijd 750.000 mensen op zoek naar live online seksshows met kinderen van soms nog maar 2 jaar oud. Voor €2,50 kijken ze een kinderseksshow en per seksuele opdracht betalen ze €0,50. Een journalist en een filmmaker gingen undercover om daders te pakken en slachtoffers te bevrijden.

De EO is achter een team gaan staan dat vanaf eind augustus 2015 undercover ging om minderjarige meisjes te bevrijden. Filmmaker Jacco Groen en journalist Peter Dupont deden zichzelf voor als klant om daders op te sporen. Ze betrapten zeven Nederlanders, tegen wie zij aangifte hebben gedaan. Jacco vertelt aan De Volkskrant: "Als je niet undercover het internet op gaat, kun je deze daders nooit pakken. Webcamseks bestaat uit livestreams - de shows worden niet opgeslagen. Als de dader de site verlaat, laat hij geen bewijs na. Je kunt ze alleen op heterdaad betrappen."

In Grenzeloos Misbruikt is een bevrijdingsactie te zien, waar BEAM deze week samen met jou voor spaart. De documentaire wordt vanavond om 22:50 uur uitgezonden op NPO2. LET OP: deze (trailer van de) documentaire bevat schokkende beelden.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen


BEAM spaart deze week samen met jou voor een bevrijdingsactie om kinderen op de Filipijnen te redden uit de webcamseksindustrie. Drop je uurloon en geef kinderen een nieuwe, vrije toekomst!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡