Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kerken luiden dinsdag 09.30 uur noodklok voor vluchtelingenkinderen uit Moria

28 september 2020 Leestijd 2 min

PKN-gemeenten in heel Nederland luiden dinsdagmorgen om 09.30 uur de kerkklokken. De kerken roepen hiermee de regering op om niet 100 maar 500 vluchtelingenkinderen van Moria op te vangen in Nederland. De klokken luiden acht minuten en twintig seconden. Dit zijn precies 500 tellen omdat het gaat om 500 kinderen.

Vooral hoorbaar in Den Haag

Het geluid van de klokken moet vooral hoorbaar zijn in Den Haag, want daar is de Tweede Kamer. Dinsdagochtend wordt daar aan verschillende Kamerleden een petitie aangeboden waarin duidelijk staat dat er 500 kinderen opgenomen zouden moeten worden. Deze petitie is door meer dan 100.000 mensen ondertekend.

Derk Stegeman is voorganger in Den Haag en één van de initiatiefnemers van het klokkenluiden dinsdagochtend: "We hopen dat onze noodklokken in heel Nederland te horen zijn. Laten we ons hart openen voor de kinderen uit Griekenland."

In vluchtelingenkamp Moria was een paar weken terug een allesvernietigende brand. Bekijk hier het EO-programma 'Ogen van Moria' waar Nederlandse vrijwilligers, artsen, politici en BN鈥檈rs verhalen vertellen van vluchtelingenkinderen uit kamp Moria.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕