Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Karin's broer werd neergestoken: 'Ik keek naar zijn gezicht en zag dat het leven eruit was'

8 april 2022 · Leestijd 3 min

Bijna wekelijks zijn Karin (toen 19) en haar broer Koen (22) te vinden in dezelfde discotheek. Op een normale avond, wordt Koen na een onbenullig akkefietje neergestoken. Karin: ‘Ik stond aan zijn voeten en keek naar zijn gezicht. Het leven was eruit’.

"Koen en ik waren de jongsten thuis. Met nog twee oudere broers die naar elkaar trokken, waren Koen en ik maatjes. We sliepen lang op dezelfde kamer. Ik was altijd zijn kleine zusje”, vertelt Karin.

De laatste jaren zat Koen minder lekker in zijn vel. Karin: "Hij had een zwaar auto-ongeluk gehad en onze vader was ziek. Onze broers waren al uit huis, dus Koen en ik deelden de zorgen thuis." Daardoor groeien ze nog dichter naar elkaar toe.

Close relatie

Ook buitenshuis zijn hun levens verweven. "Elke week waren we in dezelfde discotheek te vinden", gaat Karin verder. "Ik werkte daar. Bijna elk weekend stond ik achter de bar. En als ik niet werkte, ging ik daarheen om te dansen, net als mijn broer elke week deed. Als ik wel eens danste met een jongen, ging hij soms expres ertussen dansen. Om mij te 'beschermen'", vertelt Karin lachend.

Laatste knuffel

Het is 6 maart 2010 en een vriendin van Koen is jarig. Karin moet die avond achter bar staan en krijgt het feestje, dat eindigt in 'haar' discotheek, alleen van een afstand mee.

"Voordat Koen naar de verjaardag vertrok, lag ik te rusten in mijn bed. Hij kwam bij me zitten en gaf me een dikke knuffel. Dat deden we wel vaker, maar achteraf was juist deze knuffel heel speciaal." Karin gaat naar haar werk en ziet Koen uren later, als hij bij haar aan de bar een sinas bestelt. "Daarna heb ik hem niet meer gezien."

Daar ligt hij

Om vier uur ‘s nachts komt Karin’s baas aangerend. "Eerst dacht ik dat ik iets verkeerds had gedaan", zegt Karin. Maar Karin krijgt een vreselijk bericht: haar broer is voor de discotheek neergestoken.

"Het gekke is, ik heb toen geen seconde gedacht dat het ernstig zou zijn", gaat Karin verder. "Ik dacht vooral: dit kan hij er niet bij hebben. Hij werkte bij de Luchtmacht en door het auto-ongeluk had hij rugpijn en was zijn carrière al in gevaar."

Karin rent naar buiten en ziet een enorme menigte van honderden mensen bij elkaar. Iedereen schreeuwt. "Ik kon Koen niet zien en probeerde me door iedereen heen te worstelen." De politie houdt haar tegen. ‘“Ik ben zijn zusje!’’, schreeuwde ik. "Toen mocht ik erdoor."

En daar ligt Koen. Op de grond, in een grote plas met bloed, terwijl een omstander met zijn duim de steekwond in zijn nek probeert af te sluiten. Karin: "Ik stond aan zijn voeten, in shock en keek naar zijn gezicht. Het leven was eruit."

Dit is een artikel van onze collega's bij 'Ik Mis Je'. Lees het volledige interview hier:

Karin’s broer werd neergestoken: ‘Ik heb jarenlang verdrongen wat ik die avond zag’

Lees ook over:

Karin’s broer werd neergestoken: ‘Ik heb jarenlang verdrongen wat ik die avond zag’

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡