Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kalley Heiligenthal: “Jezus vroeg mij om afgezonderd te leven na het overlijden van mijn dochtertje Olive”

30 maart 2020 · Leestijd 3 min

Eind vorig jaar overleed het tweejarige dochtertje Olive van Bethel Music zangeres Kalley Heiligenthal plotseling. Ze wilde sterk zijn en doorgaan met haar leven, maar voelde zich gebroken en zat vol verdriet. Ze voelde Jezus steeds verder weg raken, maar Hij kwam juist dichterbij. Na de begrafenis van haar dochtertje ervoer ze dat Jezus tot haar sprak: “Hij liet mij beseffen dat ik rust en tijd nodig had om mijn verdriet te verwerken.”

“Sinds de begrafenis van mijn dochter Olive leef ik afgezonderd van andere mensen. Niet omdat ik dat zelf graag wilde, maar omdat ik het gevoel kreeg dat God dit van mij verlangde,” vertelt ze op haar Instagrampagina. “Een periode om afstand te nemen van de menigte en ruimte te bieden om mijn verlies te verwerken. Ik weigerde eerst, vond het niet belangrijk en overdreven, maar gaf er uiteindelijk aan toe.”

(De tekst gaat onder de foto verder) 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Ik ging liever door met mijn leven. Ik wilde laten zien dat ik sterk was, maar vanbinnen was ik gebroken. God is te goed om mij zo rond te laten lopen. Hij liet mij beseffen dat er geen gebrokenheid is bij Hem. Ik had pijn en verdriet, maar God verliet mij niet. Ondanks dat ik dacht dat Hij dit wel had moeten doen, kwam Hij alleen maar dichterbij. Door Hem vond ik rust, niet door medische antwoorden of oplossingen, maar door Zijn woord.”

(De tekst gaat onder de foto verder) 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Kalley vertelt dat ze nooit haar oude leven terugkrijgt. “Maar wie wel? Hij maakt alle dingen nieuw. Ik weet niet hoe, maar dat Hij het doet, staat vast. Ook in moeilijke tijden moeten we blijven geloven dat Hij onze koning is. De redder in nood, die de dood overwon. Hij stierf voor ons aan het kruis en zorgde ervoor dat we bij Hem mogen komen. Door een tijd afgezonderd te leven leerde ik dat beseffen. Hij er voor ons is, wat er ook gebeurt.”

Na het plotselinge verlies van zijn 21-jarige zoon, bracht TobyMac een nummer uit over dit verlies: 21 years. Luister het nummer hier.

Bron: christianpost.com

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡