Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Justin Bieber over Jezus: "Ik leer wat echte liefde is"

11 maart 2020 · Leestijd 4 min

Justin Bieber praatte bijna een uur met Zane Lowe van Apple Music over zijn leven en zijn muziek. Een eerlijk gesprek over zijn jeugd, therapiesessies en roem maar vooral ook over zijn geloof en hoe zijn beeld van Jezus de afgelopen jaren veranderde.

"Ik stopte in 2017 met mijn toer omdat ik uitgeput was. Fysiek en emotioneel. Ik was ziek en had het niet eens door. Ik probeerde het nog twee maanden vol te houden, maar op een gegeven moment moest ik stoppen: ik kon niet meer."

Mijn ouders zijn nooit getrouwd geweest

"Mijn huwelijk met Hailey is een grote reden dat ik terug ben gekomen in de muziek. Ze geeft me inspiratie en energie. Door haar leer ik hoe het is om echt van iemand te houden. Het was moeilijk voor me om dingen naar haar uit te spreken, want ik wist dat ik nog niet klaar was om echt trouw aan haar te zijn. Nu kan ik dit wel zijn. Ik heb de tijd genomen om aan mezelf te werken. Het geeft me rust dat ik samen met haar ga zijn voor de rest van mijn leven. Haar ten huwelijk vragen vond ik doodeng. Mijn ouders zijn nooit getrouwd geweest, dus een voorbeeld heb ik nooit gehad. Ik vertrouw erop dat God het me zal laten zien."

Er is geen geloof zonder gehoorzaamheid

"Ik ben diep in mijn geloof gedoken. Ik geloofde altijd al in Jezus, maar wilde hem nu echt leren volgen. Er is geen geloof zonder gehoorzaamheid. Hier heb ik grote stappen in gemaakt. Mijn beeld van Jezus veranderde. Vroeger had ik een gek beeld van Jezus, want veel christenen zeiden het één en deden vervolgens iets heel anders. Ik wilde loslaten wat iedereen me had verteld en voor mezelf zoeken wat het voor mij betekende en wat het karakter van Jezus is. Ik leerde zien wie hij écht was en dat inspireerde me ontzettend."

Ik kan niets doen om Gods liefde te verdienen

"Ik heb geleerd dat er niets is wat ik kan doen om Gods liefde te verdienen. De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen zelfgenoegzaamheid. God houdt al van me voordat ik überhaupt iets heb gedaan. Zijn liefde is een cadeau. En ik aanbid hem omdat hij me zoiets moois heeft gegeven, niet omdat ik bang ben om iets verkeerd te doen. God is niet veroordelend. Hij houdt van ons dwars door moeilijkheden en pijn heen. Ik zal nooit iemand dwingen om te geloven, maar vertel wel mijn geloofsverhaal om te inspireren."

Lekker huilen in je peperdure auto

“Ontzettend jong was ik, toen ik begon in de muziek. En iedereen bleef me maar vertellen hoe fantastisch ik was. Dat is niet goed voor een kind. Tegelijkertijd probeer ik negatieve reacties niet te lezen. Als ik vertel dat ik het zwaar heb, reageren mensen verontwaardigd en zeggen ze: stop met huilen in je peperdure auto. Maar dat is niet eerlijk, zo werkt het niet. Ik heb therapie gevolgd, het is echt belangrijk om te uiten wat er in je omgaat. Het helpt. Ik hoop dat ik kan inspireren. Als Justin Bieber zo kwetsbaar kan zijn ondanks dat hij wereldberoemd is, dan hoop ik dat dit moed geeft aan mensen om ook kwetsbaar te zijn in hun eigen omgeving.”

Gezegend en gered

"Er is in deze wereld zoveel pijn. Ik wil laten zien dat er nog hoop is en liefde. Dat er redding is. Jezus is een redder. Hailey en ik zijn zo gezegend. We kijken elkaar elke dag aan en benoemen hoe gezegend en hoe dankbaar we zijn. Ik kijk er naar uit om weer op toer te gaan en ben dankbaar dat ik op deze manier mijn verhaal kan vertellen."

Justin Bieber is al langere tijd actief met zijn geloof bezig. Lees hier de prachtige boodschap die hij met zijn volgers deelde met Pasen!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡