Ga naar submenu Ga naar zoekveld

NIEUW: Justin Bieber zingt over geloof op nieuw album ‘Justice’

18 maart 2021 · Leestijd 3 min

YES! Justin Bieber heeft vandaag een album uitgebracht met zestien nummers. Justice is de opvolger van Changes, het album uit 2020 dat in meerdere categorieën is genomineerd voor een Grammy. Ook het nieuwe album gaat, met nu al drie hits in de top 40-lijsten, mega lekker. Justin zingt op dit album over gerechtigheid, maar ook zeker over zijn geloof.

Justin vertelt op zijn Instagram dat zijn album het doel heeft om troost te bieden. Hij wil liedjes maken waar mensen zich mee kunnen identificeren en waarmee ze zich minder alleen voelen. “In een tijd waarin er zoveel mis is met deze gebroken planeet, verlangen we allemaal naar genezing en gerechtigheid voor de mensheid. Door lijden, onrecht en pijn kunnen mensen zich hulpeloos voelen.

Geloof

Wij zijn bij BEAM natuurlijk vooral benieuwd: heeft Justin het weer over zijn geloof en God op dit nieuwe album? Spoileralert: Dat doet hij! Justin dankt God in de track ‘2 much’ voor het ontmoeten van (vermoedelijk) zijn vrouw Hailey Baldwin: “Prayed for you, look what God has done”. Daarnaast vertelt Justin in 'As I Am' dat God voor hem belangrijk is geweest. “You prayed for me when I was out of faith”, zingt hij waarschijnlijk weer over Hailey. Ook in de track 'Somebody' is zijn relatie met God zichtbaar: "Every time I wake up next to you I talk to God". Bijzonder is dat in het album ook een fragment is geplaatst van één van de speeches van dominee Martin Luther King. De speech gaat over dat je in je leven moet opstaan voor een goed doel en dat je niet bang moet zijn.

Muziek verbindt!

Justin schrijft aan zijn volgers dat muziek een manier is om elkaar eraan te herinneren dat we niet alleen zijn: “Muziek kan een manier zijn om met elkaar om te gaan en met elkaar in contact te komen. Ik weet dat ik onrecht niet eenvoudig kan oplossen door muziek te maken, maar ik weet wel dat als we allemaal ons steentje bijdragen door onze gaven te gebruiken om deze planeet en elkaar te dienen, we veel dichter bij eenheid zijn. Dit ben ik voor een klein deel aan het doen. Mijn deel. Ik wil het gesprek voortzetten over hoe gerechtigheid eruitziet, zodat we kunnen blijven genezen.”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bestaande hits en nieuwe tracks

Het album bestaat uit zestien nummers met onder andere hitlijst dominerende songs ‘Holy’ met Chance the Rapper en ‘Lonely’ met Benny Blanco. Ook het twee weken geleden uitgebrachte ‘Hold on’ lijkt nu al snel omhoog te klimmen in de top 40. Het album bevat ook nieuwe releases zoals het chille ‘Peaches’ en een samenwerking met Khalid op de track ‘As I Am’. Het is een combinatie van rustige muziek én lekkere danstunes. Luisteren dus! 

Meer weten over Justin Bieber? Hij vertelt in een docu over zijn relatie met God: "Ik weet eindelijk wat Gods plan is voor mij"

Geschreven door

Else Marie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡