Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Julia (15) evangeliseert met zelfgemaakte fudge: ‘Schoolwerk gaat voor’

8 november 2023 · Leestijd 3 min

De een spreekt mensen aan op straat, de ander sleept zijn vrienden mee naar de kerk. Evangeliseren is niet makkelijk, maar je hoeft er niet een sociaal wonder voor te zijn. Soms moet je out of the box denken. Misschien kan Julia (15) en haar bedrijfje je inspireren. Zij evangeliseert met zelfgemaakte fudge.

Hoe ben je begonnen?

“Ik was samen met een vriendin fudge aan het maken voor mijn verjaardag. We merkten dat het super lastig is om als vijftienjarige een baantje te vinden. Vaak willen ze iemand die zestien is of ze reageren niet. We keken naar de fudge die we aan het maken waren en toen bedachten we een mogelijke naam voor een bedrijfje; Faith and Fudge. Na veel bidden, praten en advies vragen heb ik het bedrijfje daadwerkelijk opgezet. Ik heb momenteel ongeveer drie bestellingen per week. Mijn ouders vinden wel dat schoolwerk eerst komt, dus ’s avonds maak ik de bestellingen.“

Waarom besloot je om ook te evangeliseren?

“Eigenlijk is het allemaal gebaseerd op de naam. Dat inspireerde me om geloof en fudge te combineren. Ik heb zelf een hechte band met God. Mijn geloof geeft mij hoop en vreugde. Ik vind het fijn om wakker te worden en te kunnen zeggen: goedemorgen God. Ik wil dat anderen dit ook kunnen hebben. Bij elke bestelling doe ik een bemoedigende Bijbeltekst of ik haal inspiratie uit een Bijbelgedeelte dat in mij opkomt. Er zijn mensen die de fudge als cadeautje geven aan mensen die niet christelijk zijn. Ik hoop dat ze door die Bijbelteksten gaan nadenken of misschien gaan praten met degene van wie ze het gekregen hebben.”

Wat vindt je omgeving ervan?

“Ik heb al bestellingen gehad voor de vrouwenmiddag in de kerk. Dat is tot nu toe mijn grootste bestelling. Het is fijn om te zien dat mijn kerk me steunt. Mijn vader helpt me veel. Vaak met de zakelijke dingen, maar hij denkt ook mee met de praktische zaken. Voordat ik Faith and Fudgebegon heb ik verschillende bedrijfseigenaren gevraagd om advies. Zoals de ouders van een vriendin van mij. Mijn ouders zijn trots dat ik er zo serieus mee omga. Alles wat ik tot nu heb verdiend heb ik weer ingrediënten en verpakkingen van gekocht. Ik probeer ook een beetje na te denken over wat goed is voor het klimaat. Zo gebruik ik karton en vetvrij inpakpapier voor mijn pakketjes in plaats van plastic. Ik ben blij dat ik een hobby, mijn baantje en mijn geloof hopelijk voor een lange tijd kan combineren.”

Kim (17) schaamt zich voor haar kerk: 'Ik neem liever geen vrienden mee'

Lees ook over:

Kim (17) schaamt zich voor haar kerk: 'Ik neem liever geen vrienden mee'

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡