Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jongens longboarden van Barcelona naar Eindhoven

10 augustus 2016 Leestijd 1 min

Ties (18) en Steve (19) gingen eerder al op hun longboard van Parijs naar Eindhoven, maar ze waren in voor een grotere uitdaging. Ze besloten van Barcelona naar Eindhoven te skaten. Een schamele 1450 (!?) kilometer. Ze vertrokken op 11 juli.

Met een zelfgemaakte aanhangwagen namen ze een tent, eten, drinken en kleding mee. Ze pakten de bus naar Barcelona en vanaf daar begon het avontuur. Gedurende de hele reis hebben ze hun reis bijgehouden op een speciale Facebookpagina.

De twee jongens hadden briefjes geschreven met de vraag of ze ergens konden overnachten. Dit deden ze in het Frans en Spaans. Zo kampeerden ze in verschillende tuinen, maar ze sliepen ook een nacht onder een brug. Aan de website 7DAYS lieten ze weten dat de tocht goed verliep, op een ongelukje na. De aanhangwagen van Ties begaf het in Frankrijk en ze werden bij elke garage weggestuurd. Uiteindelijk kwamen ze door de opa van Ties bij een garage terecht die ze gelukkig wel wilde helpen. Afgelopen zondag kwamen ze veilig thuis.  Benieuwd naar hun verdere avonturen? Check hier hun Facebookpagina!

Foto: Facebook

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕