Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jonge supermarktmedewerkers: veel overwerken en onderbetaling...

13 augustus 2018 Leestijd 2 min

Is het werk niet af? Toch nog even onbetaald doorwerken. Ben je ziek? Regel een vervanger, of kom toch maar zelf. En word je volgens de verkeerde loonschaal uitbetaald? Helaas, het is niet anders. Dit mag allemaal niet volgens de regels, maar uit gesprekken van NOS Mashup met jonge supermarktmedewerkers blijkt dat leidinggevenden dit soms toch zeggen. De supermarktmedewerkers hebben zelf vaak geen idee wat de regels zijn of vinden het lastig om aan de bel te trekken.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

NOS Mashup kwam in contact met deze jonge supermarktmedewerkers na een oproep op het Instagram-account NOS Kort, waarin volgers gevraagd werd om een enqu锚te in te vullen. Dat deden bijna 5000 mensen, van wie driekwart onder de 18 jaar.

Uit de reacties bleek dat een aantal jonge supermarktmedewerkers problemen ervaart. NOS Mashup sprak daarop met bijna 200 van hen, in verschillende filialen door Nederland. Het overgrote deel werkt(e) bij Albert Heijn en Jumbo. Niet gek, omdat dat ook de grootste supermarkten zijn in Nederland, met de meeste bijbanen.

Uit de gesprekken kwamen drie belangrijke problemen naar voren: onbetaald overwerken, problemen met ziekmeldingen en uitbetaald worden volgens een verkeerde loonschaal.

Lees meer bij onze collega's van NOS op 3.

Wat is jouw ervaring hierin? BEAM is benieuwd. Mail naar beamredactie@eo.nl

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕