Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joëlle: "Een appje van een vriendin veranderde mijn leven"

26 januari 2022 · Leestijd 3 min

Juist op het moment dat de 17-jarige Joëlle overspoeld wordt door depressieve gevoelens, krijgt ze een berichtje dat alles op zijn kop zet.

Dagen in bed

“Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en mijn jeugd was niet altijd makkelijk. Ook de scheiding van mijn ouders leverde veel problemen op binnen het gezin. Ik had altijd het gevoel dat ik hier met niemand over kon praten. Alle nare gevoelens verstopte ik, ik hield ze binnen. Er ging van alles in me om, maar ik kon het nooit uiten. Door al dat opkroppen kwam ik uiteindelijk in een depressie terecht. Ik haalde nergens meer plezier uit en het liefst lag ik hele dagen in bed.”

‘Ik wil je nooit meer kwijt’

“Op een doordeweekse avond zat ik op mijn slaapkamer. Ik was net klaar met huiswerk maken en besloot muziek te luisteren. Opnieuw voelde ik me ontzettend slecht, ik zat er helemaal doorheen. Mijn telefoon lag naast me, maar ik had er al een tijdje niet op gekeken. Op het moment dat ik een nieuw liedje wilde selecteren, zag ik een berichtje van een vriendin op Instagram. ‘Hey, weet je wel hoe belangrijk je voor mij bent? Ik wil je nooit meer kwijt,’ stuurde ze. Ik was zo verbaasd! Ik sprak haar namelijk niet zoveel meer en had überhaupt aan niemand verteld dat ik me zo slecht voelde. Hoe kon zij nou weten dat dit precies was wat ik nodig had?”

‘Weet je wel hoe belangrijk je bent?’

Toeval bestaat niet

“De vriendin die me een bericht stuurde is ook een collega van me. Toen ik de volgende dag op werk kwam, vertelde ik haar hoe lief ik het bericht vond, en dat ik het precies op dat moment nodig had. Ik deelde mijn verhaal met haar en vertelde waar ik allemaal mee zat. Ze zei dat ze juist die avond het gevoel kreeg dat ik een steuntje nodig had. Op dat moment wisten we allebei: dit was een actie van God. Het kon gewoon geen toeval zijn.”

Doe mee met de gigantische golf van positieve woorden

Lees ook over:

Doe mee met de gigantische golf van positieve woorden

Stapje voor stapje

“Dat ene berichtje heeft zoveel voor mij betekend! Ik voelde me die avond meteen een stuk beter. Het zorgde ervoor dat mijn eigenwaarde een boost kreeg. Sindsdien ben ik steeds meer gaan praten over wat me dwars zit. Zeker met die vriendin heb ik heel veel gedeeld. Daarnaast ben ik in therapie gegaan. Dat alles heeft tot nu toe al ontzettend geholpen. Soms voelt opstaan nog steeds als een opgave en komen de depressieve gevoelens terug. Maar eenmaal uit bed kan ik wel weer van het leven genieten. Het gaat steeds meer de goede kant op.”

Hij is er

“Mijn band met God is veel sterker geworden. Ik ging wel naar de kerk, maar het voelde nooit echt persoonlijk. Na het berichtje ben ik me meer in het geloof gaan verdiepen en ontdekte ik: Hij is er dus óók voor mij. Ik weet zeker dat Hij een hele grote rol speelt in mijn herstel. Als je dit leest en je voelt je slecht, weet dan: wat er ook gebeurt, in welke positie je ook zit, God is er voor jou. Je zult Zijn aanwezigheid misschien niet altijd voelen, maar Hij is er écht. En er komt een moment dat Hij zich aan je zal openbaren!”

Annes zus Eva was depressief: ‘Ik voelde me schuldig toen ik op kamers ging en haar thuis achterliet’

Lees ook over:

Annes zus Eva was depressief: ‘Ik voelde me schuldig toen ik op kamers ging en haar thuis achterliet’

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡