Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vorig jaar interviewden we Joëlle over haar angststoornis, hoe gaat het nu?

11 maart 2020 · Leestijd 3 min

Joëlle (16) heeft haar hele leven al last van een gegeneraliseerde angststoornis. Dit betekent dat ze bang is om dingen fout te doen en hier veel over piekert. Vorig jaar vertelde zij in de #openup week haar verhaal aan BEAM. Hoe is het nu met haar en kreeg ze vorig jaar reacties op het artikel?

Lees hier het vorige interview met Joëlle!

“Ik vond het lastig om vorig jaar over mijn angststoornis te vertellen. Ik wist dat mensen die dichtbij me stonden of bij me in de kerk zaten het aandachtig zouden lezen. Aan de andere kant wist ik dat het niet gek was, er mag over gepraat worden. Ik vond het fijn dat in het artikel alles op een rijtje stond, zo was het duidelijk voor iedereen en handig voor mezelf, ik hoefde niet meer elke keer hetzelfde verhaal te vertellen.”

Reacties

“Vlak nadat het online kwam heb ik het artikel op mijn Instagram verhaal gedeeld. Ook had ik het doorgestuurd naar een aantal mensen. Ik dacht: als ik dan toch mijn verhaal vertel, kan ik het net zo goed met meerdere mensen delen. De reacties waren positief, een aantal mensen vertelden me dat ze zich herkenden in bepaalde dingen en het fijn vonden dat ik mijn verhaal deelde en erover gesproken werd. Het was fijn, ik voelde me gehoord.”

Geslaagd!

"Het is nu ongeveer een jaar later en er is veel veranderd. Het gaat beter met me, afgelopen jaar heb ik mijn middelbare schoolexamen gedaan waarvoor ik ben geslaagd! Omdat ik wist dat mijn twijfels mij nog wel eens in de weg kunnen staan ben ik samen met mijn moeder voor het examen naar de huisarts geweest. Ik werd door verwezen naar de GGZ (geestelijke gezondheid zorg), daar heb ik een aantal sessies gehad met een professionele hulpverlener."

"Het was heel fijn om met haar te praten, ze heeft me bepaalde oefeningen en technieken meegegeven. Ze liet me zien dat het allemaal oké is en ik voelde me stukken beter. Dingen waar ik vroeger veel moeite mee had om te doen, waar ik te angstig voor was, doe ik nu met veel meer gemak. Ik denk dat ik kan zeggen dat ik grotendeels over mijn angsten heen ben gegroeid."

Lees hier het vorige interview met Joëlle!

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡