Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jesse (19): “Ik zoek vrienden die snappen hoe goed God is!”

12 november 2020 · Leestijd 2 min

Door ‘Vrome Vrienden’ hoopt Jesse (19) mensen te vinden met wie hij zijn interesses kan delen. Zijn vrienden van school zijn niet christelijk en in zijn kerk zijn er geen leeftijdsgenoten met wie ik een klik heb. Daarom mist hij mensen die snappen hoe belangrijk God voor hem is en met wie hij het daarover kan hebben.

“Ik ben dol op mensen en heb veel hobby’s: gamen, streams van games kijken en muziek playlists maken. Mijn vrienden noemen me wel eens de ‘psycholoog’ van de groep. Ik ben namelijk graag behulpzaam en sta klaar voor mensen die dat nodig hebben. Met mensen zijn geeft mij energie. Hierom sta ik ervoor open om nieuwe mensen te ontmoeten. Dan kan ik met ze praten en hen supporten in wat ze doen. Van hun geluk word ik gelukkig!"

Door God krijg ik een positieve kijk op het leven

Bij Hem voel ik me veilig

“Voor mij is God iemand bij wie ik me fijn voel. Hij geeft hoop voor mooie, nieuwe dingen. In mijn gezin heb ik veel van God gezien: Hij voorziet in wat we nodig hebben en geneest! Ik trek me graag terug om bij Hem te komen. Dan voel ik me veilig en het geeft me een positieve kijk op het leven. Dit zou ik graag delen met mensen die dat begrijpen en daarover door willen praten.”

Christelijke activiteiten

“Ik vind God niet alleen in gebed. Er zijn ook veel christelijke activiteiten (bijvoorbeeld de EO-Jongerendag) waar ik graag naartoe zou willen gaan. Hoe leuk zou het zijn om dat met een groepje mensen te kunnen doen?! Met mijn Studenten OV kan ik heel Nederland doorreizen om mensen te ontmoeten. Dat lijkt me awesome!”

Ben jij net als Jesse op zoek naar christelijke vrienden? Meld je hier dan aan voor Vrome Vrienden! Wie weet nemen wij dan contact met je op en kun je net zo'n oproepje doen als Jesse.

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡