Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jeroen van Stronglife gaat binnen één week de hele Bijbel lezen!

30 december 2019 · Leestijd 3 min

De Bijbel kan een dik boek lijken, waar je jaren over doet om hem uit te krijgen. YouTuber Jeroen voor ’t Hekke dacht: Dit moet sneller kunnen! Hij ging de challenge aan en probeert binnen een week de hele Bijbel gelezen te hebben.

“Vorig jaar had ik het voornemen om de hele Bijbel in een jaar uit te lezen. Maar eind januari was daar alweer de klad in gekomen.” Jeroen voor ’t Hekke (35) is dit jaar wél van plan deze challenge tot een sucesvol einde te brengen, en wil hier graag andere jongeren bij betrekken. Dit doet hij door vanaf 5 januari 18:00 de hele week live op YouTube en voor te lezen uit de Jongerenbijbel. Zo kan iedereen met hem meelezen en geïnspireerd raken om zelf meer uit Bijbel te lezen.

Goed voornemen

Dit is ook het uiteindelijk doel van Jeroen en Stronglife, de stichting waar dit idee vandaan komt. Jeroen: “Uit het onderzoek van BEAM blijkt dat 85% van de jongeren meer Bijbel wil lezen. De kans is dus groot dat dit voornemen op vele lijstjes zal staan. Daarom komt dit precies op het goede moment!”

De tekst gaat door onder de video

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

80 uur

Jeroen zal elke dag van ongeveer 08:00 tot 00:00 uit de Bijbel lezen. Hij neemt elke dag twee uur pauze, maar heeft al een back-up plan voor het geval dat hij moe wordt. “Als mijn stem rust nodig heeft, ga ik voor mezelf lezen in plaats van voorlezen. Als zelfs dat te zwaar wordt, zet ik de Audiobijbel aan. Dat is de moderne manier van bijbellezen, dat kan zelfs op de fiets!”

Stichting Stronglife en het Nederlandse Bijbelgenootschap zijn de stichtingen die achter de schermen meewerken aan deze actie. Zij hopen jongen te inspireren en te laten zien dat de Bijbel nog heel relevant is.

Ook meedoen met deze actie? Dat kan! Je kunt Jeroen via zijn YouTube livestream volgen, maar natuurlijk kun je ook op je eigen manier en moment de Bijbel lezen. Lees hier bijvoorbeeld tips om de Bijbel te lezen! 

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡