Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jasper (22) was vrijwilliger op de EO-Jongerendag: ‘Ik had mijn niet-christelijke vriendin meegenomen’

21 juni 2022 · Leestijd 3 min

De dag na de EO-Jongerendag kregen we van een fotograaf deze fantastische foto binnen. "DIE MOETEN WE POSTEN", riepen we tegen elkaar. Er was alleen nog een ontbrekend puzzelstukje: de jongen op de foto. Wie is dit en wat is zijn verhaal? Na dagen onderzoek hebben we hem gevonden. Ontmoet Jasper (22): “Tijdens de EO-Jongerendag voel ik de liefde van God heel dichtbij.”

“Ik was zelf al vaker als bezoeker naar de EO-Jongerendag geweest, maar dit jaar deed ik voor het eerst vrijwilligerswerk. Ik hielp met het uitdelen van polsbandjes, de fototsessies van artiesten en hield de wacht bij de roltrap. Het team waar ik die dag mee samenwerkte, waren allemaal bekenden van me. Het was dus vooral heel gezellig om er met hen te zijn.”

Bijzondere gast

“Ik had ook mijn vriendin meegenomen. Zij is zelf niet gelovig is, maar zich er wel in wil verdiepen sinds ze met mij een relatie heeft. We hebben nu vijf maanden verkering en ze weet hoeveel het christelijk geloof voor mij betekent en hoeveel kracht ik eruit haal. Daarom vindt ze het leuk om mee te gaan naar de kerk, Opwekking en dus ook de EO-Jongerendag. Achteraf vertelde ze dat ze in Ahoy kippenvel kreeg toen iedereen de lampjes aandeed. Ze vond het heel mooi om de verbinding tussen al die christenen te zien en te voelen.”

Tijdens de EO-Jongerendag zie je hoeveel jongeren er nog geloven in deze tijd

Niet alleen

“Heel af en toe kon ik de zaal van Ahoy Rotterdam in, om iets mee te krijgen van het programma van de EO-Jongerendag. Ik ben er wel weinig geweest, wat best jammer is, maar de keren dat ik er was, waren fantastisch! In het dagelijks leven ben ik vooral bezig met mijn persoonlijke relatie met God. Maar als je met zoveel gelovigen bij elkaar bent, merk je weer dat je er niet alleen voor staat en hoeveel jongeren en nog geloven in deze tijd.”

Say cheese

“Het moment dat de foto werd gemaakt, speelde de BEAM Worshipband. Volgens mij zongen ze toen het lied ‘Door en door goed’, maar dat weet ik niet zeker. Ik heb al snel dat muziek en teksten me raken. Op zo’n moment voel ik de liefde van God heel dichtbij en wil ik mijn handen omhoog doen om te laten zien: Ik ben hier voor U. Ik stond daar in mijn eentje God te aanbidden en toen ik mijn hand naar beneden deed, tikte een fotograaf me op mijn schouder. Hij vroeg of ik mijn hand nog een keer omhoog wilde doen zodat hij er een foto van kon maken. Dat is de foto die je hier ziet.”

Deze toffe EOJD funfacts wil je weten!

Lees ook over:

Deze toffe EOJD funfacts wil je weten!

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡