Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jaiden (15) sloeg zijn klasgenoot in elkaar: “Het filmpje had 75.000 views”

15 december 2021 · Leestijd 4 min

Ruzie met een klasgenoot, je hebt het vast wel eens meegemaakt. Jaiden (15) ook, maar hij werd zo boos dat hij zijn klasgenoot in elkaar sloeg. Wat er daarna gebeurde had Jaiden niet zien aankomen. “Ik werd achtervolgd door een paar jongens en ze bedreigden me.”

Jaiden: “Ik was in een tussenuur met mijn vrienden aan het chillen in het fietsenhok. Ik zat kennelijk op de fiets van Dustin, mijn klasgenoot. ‘Zou je van mijn fiets af willen gaan?’, vroeg hij. Dustin is een beetje een rare, hij zit echt in mijn irritatiezone. Ik had dus niet bepaald zin om naar hem te luisteren. Mijn vrienden en ik zaten een beetje met hem te geinen. Ik was een milkshake aan het drinken en opeens kwam ik op een idee. Zonder aarzelen gooide ik de milkshake over hem heen, best een leuke grap vond ik zelf. Hij kon er alleen niet echt om lachen en gaf me een duw. Dat pik ik niet, als mensen dat bij mij doen. Ik werd zó boos dat ik hem begon te slaan en schoppen.”

In eerste instantie vonden we het cool, tot ik de reacties las

Later die dag ging Jaiden bij hem thuis met zijn vrienden gamen. “Een van mijn vrienden, Joey, en ik hadden net een potje gewonnen toen ik allemaal berichtjes binnenkreeg. Er stond een filmpje van mij online. Het filmpje waarin ik Dustin in elkaar sloeg. Het filmpje had toen al 75.000 views en ik was erin getagd. In eerste instantie vonden we het wel cool allemaal, totdat ik de reacties las. ‘Milkshake in je mik en opgesodemieterd’, ‘Jeugddetentie’, ‘Opzoeken. Afmaken’. Ik besefte dat iedereen dit moest hebben gezien. ‘Wat als iemand naar mijn huis komt?’, dacht ik, ‘of als mijn moeder dit ziet?’”

Achtervolgd

“De volgende dag had iedereen het erover op school, echt niet relaxt. Ik besloot naar huis te gaan. Onderweg kwamen er mensen voorbij die me uitscholden en naar me riepen. Twee jongens van een paar jaar ouder achtervolgde me een dreven me in een steeg. Ik probeerde eerst te ontkennen dat ik de jongen van het filmpje was, maar dat had geen zin. ‘Dat kan je wel hè, een beetje schoppen en slaan. Nu is het opeens een heel zielig ventje.’ Ze kleineerden me en hadden het erover dat ze mij in elkaar zouden slaan. Ik duwde ze aan de kant en rende weg, zo hard als ik kon. De renden me nog achterna, maar ik raakte ze gelukkig kwijt. Hijgend kwam ik thuis aan.”

Paniek

Eenmaal thuis deed Jaiden een ontdekking. “Joey appte me en zei dat Dustin degene is die het filmpje heeft geüpload. Hij is zelfs een vlog gestart. Met zijn blauwe oog duidelijk in beeld natuurlijk. Een vlog voor iedereen die slachtoffer is geworden van zinloos geweld, zoals hijzelf. In het filmpje vertelt hij ook dat hij het filmpje van mij inderdaad online heeft gezet. Toen ik het zag, raakte in paniek. Als de klap op de vuurpijl kwam mijn moeder op dat moment ook nog eens de kamer binnenlopen. Zij had het filmpje inmiddels ook gezien en al haar klanten hadden het erover. Terwijl ik met haar in discussie was, hoorden we opeens een hard geluid tegen het raam. Een stel jongens hadden eieren tegen ons raam gesmeten! Boos ging mijn moeder naar buiten, maar ze waren al weg. Toen ze terugkwam pakte ze mijn controller af en werd ik naar boven gestuurd.”

Benieuwd hoe dit afloopt? Luister de hele aflevering van Pixelshit hier!

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Nanna’s (15) leraar wordt geschorst: “Door ons denkt iedereen dat hij een pedo is”

Lees ook over:

Nanna’s (15) leraar wordt geschorst: “Door ons denkt iedereen dat hij een pedo is”

Geschreven door

Lotte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡