Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nanna’s (15) leraar wordt geschorst: “Door ons denkt iedereen dat hij een pedo is”

8 december 2021 · Leestijd 4 min

Meneer Janssen is niet populair in Nanna's klas. Als haar klasgenoten een nep-account voor meneer Janssen maken, worden er bewerkte foto's van meneer Janssen op het account geplaatst. De hele klas doet mee, want wie de lelijkste foto van hun leraar op het account plaatst, wint een trofee. Het begint als een grap, maar al gauw loopt het uit de hand en zijn de gevolgen voor meneer Janssen enorm.

Slimey

Nanna: “Meneer Janssen wordt echt vet snel boos. Dat is oneerlijk, pas maakte mijn klasgenoot Finn  een grap en moest hij er meteen uit. En toen wij zeiden dat het overdreven was, moesten wij ook meteen de les verlaten. Dat sloeg nergens op.” 

Sayen: “We hebben een meisje in de klas, Sophie heet ze. Ze loopt altijd te slijmen bij meneer Janssen. Dan weet niemand wie de 50’ers waren en – ja hoor! Komt Sophie weer met d’r veel te uitgebreide uitleg. “De 50’ers is een groep dichters uit de jaren 50. En ze waren super experimenteel voor hun tijd.” Ik snap dat je goed je best wilt doen, maar je hoeft niet zo te pronken met je kennis. Nou, en daar maakte Finn een grapje over. Hij herhaalde alleen maar wat ze zei. Toen moest hij er meteen uit.”

Nanna: “Ja, dat vond ik ook wel overdreven. Maar hij had ook wel wat meer gezegd. Hij had ook een grapje over Sophie gemaakt. Sophie wordt vaak Slimey genoemd, omdat ze dus zoveel slijmt. Toen had Finn geroepen: ‘Hé Slimey glibbert van haar stoel af jongens!’ Ik snap dat meneer Janssen dat geen leuk grapje vond. Maar dat hij meteen iedereen eruit ging sturen vond ik ook overdreven. Ik had geen woord gezegd en moest mij ook gaan melden bij verzuim.” 

Nepberichten

Nanna, Rens, Finn en Sayen moeten voor straf afval prikken. Nanna: “Ik was daarna gelijk naar huis gegaan. Sayen, Rens en Finn bleven nog hangen. Toen ik de volgende dag op school kwam, hoorde ik van Sayen wat er was gebeurd. Rens en Finn hadden het nepaccount van meneer Janssen leeggehaald, ze hadden alleen een foto van Janssen erop laten staan die best echt leek. Toen hebben ze een bericht naar Sophie gestuurd via DM. Zoiets als: ‘Ik heb zolang geprobeerd mijn gevoelens binnen te houden’. 

Sayen moest erom lachen: ‘Sophie krijgt echt de schrik van haar leven. En Janssen krijgt zieke problemen.’ Maar ik vond het niet meer grappig. Er gingen allemaal geruchten rond op school dat Sophie het met meneer Janssen gedaan had. Dat kan toch niet? Dat verpest echt zijn leven!”

Nanna probeert het aan meneer Janssen te vertellen, maar hun gesprek wordt verstoord door de directeur. “Ik rende meteen naar Sayen toe om te zeggen dat we moeten vertellen dat het een grap was. Hij zou zijn baan verliezen! En als pedo zou hij waarschijnlijk nooit meer werk krijgen. Maar Sayen kon het niet veel boeien. Ze zei: ‘Zie het zo, we beschermen die man tegen een burn-out.’

Geschorst

Maar Janssen wordt geschorst en het zit Nanna absoluut niet lekker. Ze stapt op haar vrienden af. “Ik zei tegen hen dat het echt niet oké is als Janssen door ons grapje wordt geschorst. Ze vonden me laf, omdat ik de kant van Janssen koos. Ze dreigden zelfs dat ze mij zouden fotoshoppen en het hele internet over zouden sturen als ik hen zou verraden. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Als ik niets zeg, wordt Janssen ontslagen, maar als ik wel wat zeg, raak ik al mijn vrienden kwijt.” 

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Podcast Pixelshit - Julia gaat viral

Lees ook over:

Podcast Pixelshit - Julia gaat viral

Geschreven door

Francis

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡