Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Internationals @ EOJD 2019

26 mei 2019 · Leestijd 6 min

“Gütentag, nous looking for du ËØ-Ungdomsdag!” Ja, ook buiten de landsgrenzen is ons jaarlijks christelijke feestje bekend! Wij speurden het terrein af om te zien waar de buitenlandse bezoekers vandaan komen en waarom ze naar de EO-Jongerendag komen. En leuk geprobeerd Noorderlingen, maar Friesland telt niet!

Samuel (rechts op de foto, België)

afbeelding

“Hi! Ik ben Samuel. Ik ben hier samen met een jeugdgroep uit Aalst, uit België. We komen regelmatig naar de EO-Jongerendag. Ik heb de afgelopen zeven jaar niet één Jongerendag gemist! Niet iedereen uit de groep is al zo vaak geweest hoor. Sommigen van ons zijn hier vandaag voor het eerst. Het blijft indrukwekkend om zoveel christelijke jongeren bij elkaar te zien. Dat bemoedigt mij echt. Het gevoel dat je niet alleen bent in het geloof, vind ik heel belangrijk. Nu is aanbidden sowieso altijd belangrijk en waarom zou je dat niet in Nederland doen! De meesten in de groep kijken bovenal uit naar Hillsong Young and Free. Ik heb ze al een keer live gezien, dus ik heb vooral zin in I AM THEY!” 

Rosanne (Zweden)

afbeelding

Rosanne: “Het ticket voor de EO-Jongerendag was mijn verjaardagscadeau. Ik had er alleen ook vliegtickets bij nodig, want ik woon in Zweden! Mijn ouders besloten na een vakantie om daar te blijven. Leuk, maar wel jammer dat ik niet meer naar de Jongerendag kan gaan. Ik ben drie keer eerder geweest en dat vond ik zo leuk dat ik een kaartje voor mijn vierde Jongerendag bovenaan mijn verlanglijstje heb gezet! Ik ben er gisteren speciaal voor teruggevlogen. Het is gewoon zo tof om zoveel christelijke jongeren bij elkaar te zien en samen God te prijzen! I AM THEY was heel tof, maar ik kijk ook erg uit naar Hillsong! Ik blijf tot maandag in Nederland, dinsdag zit ik weer gewoon op school in Zweden. Wat ik het meeste mis van Nederland? Dat je niet zomaar naar een snackbar kan gaan voor een zak friet!” 

Naomi (tweede van links, België)

afbeelding

Naomi: “Ik heb de Jongerendag leren kennen dankzij een jeugdgroep. Vorig jaar was ik hier voor het eerst. Dat was echt super, dus nu ben ik er weer. Je hebt een soort band met al die andere jongeren. Dat je samen het geloof kan delen. We zijn blij dat het dit keer in Rotterdam is, dat scheelt toch qua afstand. Onze hele groep is hier voor de eerste of tweede keer. De groep die vorig jaar is geweest, kwamen met zulke goede verhalen dat de rest er nu ook bij is!” 

Danilo (België)

afbeelding

“Hey, ik ben Danilo. Ik ben hier met een groep uit Limburg. Genk om precies te zijn. We gaan elk jaar. Het is ondertussen een traditie geworden om met een hele groep te gaan. Het is nu mijn vijfde of misschien zelfs zesde keer. Het is leuk om zo je vrienden weer te zien. We komen namelijk uit het hele land. Per provincie gaat er een bus, dus uit alle hoeken van de provincie komen mensen om samen naar de Jongerendag te rijden. We zaten met ongeveer tachtig man in de bus. Dus als je alle anderen bussen meetelt, zijn we wij als Belgen goed vertegenwoordigd! Ik kijk echt uit naar Tauren Wells. Hij heeft echt mooie muziek en ik ben benieuwd naar wat hij van de preek gaat maken.” 

Jordan (Roemenië)

afbeelding

Jordan: “Mijn vader komt uit Zuid-Afrika en mijn moeder komt uit Roemenië. Daar kom ik zelf ook vandaan. Mijn moeder vond het een goed idee dat ik hier heen zou gaan, dus nu ben ik hier. Ik heb me voorbereid door de artiesten op internet te bekijken. Naar Reyer kijk ik het meeste uit! Ik heb er echt zin in, al is het lang wachten in de rij omdat er ZOVEEL mensen zijn!” 

Johan (voorste rij met zonnebril, België)

afbeelding

Johan: “Met de jeugdgroep van mijn kerk ben ik voor het eerst naar de Jongerendag gegaan. Inmiddels ben ik wat ouder, maar het blijft fijn om hier te komen. Ik ben niet speciaal voor Hillsong Young and Free gekomen, maar het heeft zeker meegespeeld. In tegenstelling tot de meeste Belgen gaan wij niet met de bus, maar zijn we met de auto gekomen. Ik ben al een keer of vier, vijf naar de EO-Jongerendag geweest, maar nog niet eerder in Ahoy, dus ik ben benieuwd hoe dat is. De aantrekkingskracht is dat het zo indrukwekkend is om met zoveel christelijke jongeren bij elkaar te komen. Dat vind ik echt mooi om te zien.” 

Loorke en Michiel (België)

afbeelding

“Wij zijn Loorke en Michiel uit Genk in Limburg. Onze jeugdgroep heeft als traditie om ieder jaar naar de EO-Jongerendag te gaan. Onze groep gaat echt al jaren. Dat gaat misschien zelfs wel een jaar of dertig terug! Al was de groep, en ook de Jongerendag zelf, toen nog een stuk kleiner. Tegenwoordig zit de hele bus vol. We zijn hechte vrienden en kennen elkaar vooral van kampen en jeugdgroepen. De Vlaamse christelijke wereld is klein dus we worden haast gedwongen om naar Nederland te komen! Haha! We zijn allebei voor de zevende keer hier.” Michiel: “Het is dit jaar beter dan vorige jaren. Omdat Ahoy kleiner is, zit het goed vol, maar ook de sfeer is daardoor een stuk gezelliger!” 

Andrik (Amerika)

afbeelding

Andrik: “Oké, dit is een beetje valsspelen, want ik woon niet in Amerika. Ik heb er wel twee weken gewerkt en ben nu net op tijd teruggevlogen om toch bij de EO-Jongerendag te kunnen zijn. Om zes uur vanochtend ben ik geland. Ik heb in het vliegtuig twee uurtjes geslapen, thuis even wat gegeten en spullen gepakt en toen direct in de auto gesprongen en naar Rotterdam gereden. Ach, ik heb wel eens kortere nachten gemaakt. Springen op het veld lukt nog steeds prima. Er komt dan ook zoveel energie van zo’n dag af!” 

Een dikke dank-je-wel aan Lizzy Baas voor de foto’s!  

Geschreven door

Jort

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡