Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Indy (15) leerde door podcast D!T wat ze later wil worden: ‘Alles leidt tot het plan van God’

16 november 2022 · Leestijd 3 min

Een paar weken geleden deden ruim duizend jongeren mee aan de What’s Up God Challenge: een 8-daagse challenge waarin je elke dag de opdracht krijgt om tijd met God door te brengen. Op de allereerste dag van de challenge stuurden wij een linkje van de D!T podcast. Toen Indy (15) deze luisterde, vielen er wat puzzelstukjes op hun plek: “Ik kreeg helemaal een warm gevoel van binnen en had het gevoel dat God heel dichtbij was.”

Op maandag 24 oktober luistert Indy naar de podcastaflevering met presentatrice Rachel Rossier en spreker en arts Gor Khatchikyan. De titel is: ‘Gods plan met je leven’. “Gor zei op een gegeven moment dat God je heeft gemaakt met talenten, passies en pijnpunten. Het helpt om die voor jezelf op te schrijven zodat je erachter kunt komen wat Gods plan is met je leven. Ik zit in 4 havo en ben aan het nadenken over de studiekeuze die ik straks moet maken. Ik wist wel ongeveer welke kant ik op wilde, maar besloot mijn talenten, passies en pijnpunten op een rijtje te zetten.”

Dichtbij

“Toen ik alles had opgeschreven, maakte het extra duidelijker wat ik al dacht. Ik hou ervan om andere mensen te helpen en heb een hart voor kinderen. In de podcast werd gezegd dat God dromen in je hart legt en ik liep al een tijdje rond met de droom om later kinderverpleegkundige te worden, en dat werd nu bevestigd. Alles klopte ineens. Ik kreeg helemaal een warm gevoel van binnen en had het gevoel dat God heel dichtbij was.”

Wat is de D!T Podcast?

Misschien komt de naam D!T je bekend voor en luisterde je zelfs al naar de podcast Eerst Dit. De podcast D!T is hetzelfde concept alleen met een andere doelgroep:  deze podcast wordt namelijk speciaal gemaakt voor jongeren tussen de 14-20 jaar. D!T is een wekelijks podcast waarin Joram Kaat en Rachel Rosier in gesprek met een christelijke spreker over wat je kunt leren van het christelijk geloof en uit de Bijbel over actuele topics en persoonlijke vragen. Check hem via deze link.

Pijnpunten

“Ik moest  vroeger ook vaak naar het ziekenhuis, omdat ik altijd veel buikpijn had. Later kwamen artsen erachter dat dat kwam door coeliakie ( glutenintolerantie) en een lactose-intolerantie,  maar tot die tijd voelde ik me niet begrepen. Ik besefte dat ik me door die nare situatie beter kan inleven in zieke kinderen. God gebruikt dus ook mijn pijnpunten, zodat ik daardoor anderen kan helpen.”

Gods plan

“Ik kan niet met honderd procent zekerheid zeggen dat dit echt Gods plan is met mijn leven. Dat weet je denk ik nooit zeker. Misschien vind ik de opleiding tot kinderverpleegkundige wel helemaal niet leuk. Dan moet het misschien toch niet zo zijn. Ik geloof dat alles leidt tot het plan van God, ook al is dat soms via een omweg.”

Luister hier naar de aflevering die Indy ook heeft gehoord 👇

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
NIEUW: Podcast 'D!T' voor jongeren: 'Geloven, hoe doe je dat nou?'

Lees ook over:

NIEUW: Podcast 'D!T' voor jongeren: 'Geloven, hoe doe je dat nou?'

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡