Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat kunnen politieagenten doen tijdens de coronacrisis?

10 april 2020 Leestijd 2 min

Vorige week werd de eerste aflevering van het nieuwe EO-programma CoronaCops uitgezonden op NPO Zapp. CoronaCops laat zien hoe politieagenten te werk gaan tijdens de coronacrisis. In het programma belt presentatrice Rachel Rosier met agenten en laten de politieagenten vlogs zien over wat ze allemaal meemaken tijdens hun werk.

“Politiemensen hebben natuurlijk een vitaal beroep; ze moeten gewoon doorwerken. In dit programma komen we erachter hoe zij dat doen, ondanks het coronavirus. Waar moeten zij op straat nu bijvoorbeeld extra op letten? Hoe vaak moeten ze mensen waarschuwen vanwege de 1,5 meter afstand? En hoe beschermen zij zichzelf tegen corona tijdens hun werk? Ik ben heel benieuwd wat zij in deze bizarre tijden allemaal meemaken en hoe ze te werk gaan.” vertelt presentatrice Rachel Rosier.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Elke week laten de politieagenten hun hoogtepunten zien van de afgelopen week. Daarnaast kan iedereen vragen opsturen die de agenten beantwoorden in de show. Afgelopen week sprak Rachel met politieagente Kim. Zij werkt in Amsterdam en vertelt over haar werk als politieagente: “Door de maatregelen is het een stuk rustiger op straat en dat merken we ook in het aantal meldingen. Toch is er nog genoeg te doen, omdat we nog steeds berichten krijgen van ruzies, medische problemen of diefstallen in supermarkten,” vertelt Kim.

CoronaCops is elke donderdag te zien om 13:45 uur op NPO Zapp en kijk hier alvast de eerste aflevering!

Joram ging een ochtendje op pad met de politie om appende boefjes te vangen. Kijk het hier terug!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕