Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ilse: “Door BEAM kan ik makkelijker over mijn geloof praten”

24 juni 2020 · Leestijd 3 min

Deze week ging Missie BEAM van start, waarmee we (via jou) nog meer jongeren willen bereiken. Ter inspiratie spraken verschillende BEAM’ers over hun ervaringen met BEAM. Deze keer vertelt Ilse (20) over een vriendengroep die ze via BEAM heeft leren kennen. ”Ik had helemaal geen christelijke vrienden en kon dus nooit over het geloof praten met leeftijdsgenoten.”

‘Ik stond heel anders in het leven’

“Ik zat op een school met weinig christelijke kinderen. In mijn klas was ik de enige die geloofde en daardoor keek ik als enige in de klas heel anders tegen dingen aan. Zij waren al helemaal los aan het gaan in relaties of feestjes, terwijl ik die behoefte helemaal niet had. Ik volgde BEAM toen al een tijdje, maar had nog niet echt contact gekregen met andere BEAM’ers. Dat veranderde tijdens een aflevering van BEAM Live.”

‘Mag ik je nummer?’

“Ik zat naar BEAM Live te kijken toen iemand in de chat zei: ‘We hebben een app-groep met allemaal andere BEAM’ers. Als je daar ook in wilt, mag ik dan je nummer? Dan voeg ik je toe!’ Voor mij was dat geen lastige keuze en precies iets wat ik nodig had. Ik ben toen in die groep gekomen en daar heb ik heel veel andere christelijke jongeren ontmoet. In het begin waren we met 30 jongeren, maar daarna groeide het heel hard en tegenwoordig bestaat de groep al uit 70 BEAM’ers!”

‘En toen ontmoetten we elkaar in het echt’

“Ik was weleens naar een EO-Jongerendag geweest, maar nog nooit met een grote groep. Toen de anderen voorstelden om met z’n allen naar de EOJD te gaan vond ik dat superleuk! Ik kon ze nu eindelijk in het echt zien en hadden afgesproken op het terrein om daarna met z’n allen in de zaal te zitten. Het was supergezellig bij de EO-Jongerendag en we zijn daarna ook nog naar Opwekking geweest met de groep. We spreken nog regelmatig met elkaar af en ik ben superblij dat ik ze heb leren kennen via BEAM.”

(De tekst gaat onder de foto verder)

afbeelding

Hoe meer mensen, hoe meer…

“Uiteindelijk heeft BEAM mij geholpen om nieuwe jongeren te ontmoeten en hebben zij ervoor gezorgd dat ik nu veel makkelijker over mijn geloof kan praten. Ik voel me heel erg op mijn gemak en kan mijn twijfels en zorgen aan ze kwijt, zonder dat ze me daarop veroordelen. Ik hoop dat er veel meer jongeren lid worden van BEAM, want hoe meer mensen er lid worden, hoe gezelliger het wordt!”

Tijdens Missie BEAM geldt; hoe meer mensen, hoe meer prijzen! Wil je die prijzen nou supergraag hebben, kijk dan hier hoe je mee kunt doen!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡