Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Ik weet niet wanneer ik mijn vriend kan spreken’

19 oktober 2017 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAM’ers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij kunt delen hoe jij erover denkt. Mandy weet niet wanneer ze haar vriendje moet spreken. Wat nu?

Mandy (17)
"Ik heb een probleem. Ik heb een superleuk vriendje. Hij werkt in de horeca en is dus vaak pas laat thuis. Ik moet 's avonds om tien uur mijn mobiel inleveren bij mijn ouders. Doordeweeks ga ik naar school en in het weekend werk ik in de supermarkt. Ik wil hem heel graag spreken, maar ik heb geen idee wanneer. Vaak zien we elkaar op zondag, maar ook dat kan natuurlijk niet altijd … Wat kan ik het beste doen?"Kimberly (17)

“Ik ken het. Ik spreek mijn vriend ook niet veel. Probeer hem te spreken in zijn pauze. Elk moment dat jullie allebei even niks te doen hebben, is een moment om elkaar te spreken. Ook al zijn het maar vijf minuten. Een voordeel: zo worden de momenten dat je elkaar spreekt extra bijzonder.” Kees (18)
“Vraag hem om langs te komen! Dan kunnen jullie face to face praten. Veel leuker!” Daniëlle (19)
“Hoi Mandy, als jij aan je ouders uitlegt dat je ‘s avonds je vriendje graag even wil spreken, begrijpen ze dat vast. Hopelijk geven ze je extra tijd met je telefoon. Verder zou ik vaste momenten in de week afspreken om met hem te bellen/appen/afspreken. Hopelijk lukt het je op die manier om hem wat vaker te spreken.” Thomas (17)
“Doet hij wel genoeg moeite om je te zien? Als dat niet zo is, moet je misschien bedenken of hij je wel leuk genoeg vindt voor een relatie.” Florie (18)
“Als jullie allebei geen tijd hebben, dan moet je accepteren dat het is zoals het nu is. Wel zou een van jullie een ander baantje kunnen zoeken. Als jij ook ’s avonds werkt of hij juist niet meer, kunnen jullie meer tijd samen doorbrengen.” Tessa (18)
“Als het van jouw en zijn ouders mag, kunnen jullie misschien afspreken om in het weekend samen te slapen. Er hoeft niks te gebeuren en als het niet goed voelt of niet mag, hoef je ook niet in hetzelfde bed te liggen, maar op die manier is het misschien niet zo erg als jullie elkaar op vrijdag of zaterdag pas laat zien.”  Heb jij ook behoefte aan goede raad? Mail naar beamredactie@eo.nl en wie weet ben jij de gelukkige die volgende week (anoniem) bedolven wordt onder talloze tips.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡