Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik vergaf de kampbewaker van het concentratiekamp"

12 april 2017 Leestijd 2 min

Vergeving is moeilijk, maar als je de verhalen van deze mensen ziet lijken onze problemen maar klein. En toch wisten zij ook vergeving te schenken. Zou jij het kunnen?

Corrie ten Boom - Kampbewaker vergeven

Deze Nederlandse vrouw heeft concentratiekampen uit de Tweede Wereldoorlog overleefd. Toch wist ze de kracht te vinden om een van de bewakers, een man die mede verantwoordelijk was voor het lijden en sterven van haar zusje, te vergeven. Check het filmpje bovenaan voor haar hele verhaal. Erik - Matthew
Eriks vrouw was zeven maanden zwanger van een jongetje toen het noodlot toesloeg. Bekijk hieronder het wonderbaarlijke verhaal van Erik, een jeugdpastor die alles kwijtraakte maar toch de schuldige hiervoor wist te vergeven.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Desmond Tutu - Apartheid

Aartsbisschop Desmond Tutu was tijdens de strijd tegen apartheid (de rassenscheiding in Zuid-Afrika) een belangrijk figuur en een goede vriend van Nelson Mandela. Als zwarte man is hij lange poos ongelijk behandeld. De zwarte bevolking werd als minderwaardig gezien en onderdrukt. Toen Nelson Mandela uiteindelijk president werd en de macht ineens bij hen lag kozen ze voor de weg van vergeving in plaats van vergelding. Kijk hierboven hoe hij er zelf over vertelt. Wat vind jij? Moet je als christen in iedere situatie vergeven? Of zijn er uitzonderingen?

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕