Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ik trouwde op mijn 18de en we zijn heel gelukkig”

10 juli 2019 · Leestijd 3 min

“Op je 18de trouwen is veel te jong”, een mening die veel mensen tegenwoordig zullen delen. Voor Melissa (26) was die mening onbelangrijk. Op haar 18de trouwde ze met haar vriend Gijs. “Ik heb geen moment getwijfeld.”

“We kozen voor elkaar”

“Op mijn zestiende kreeg ik een relatie met Gijs, we kenden elkaar al langer van de kerk. Eigenlijk voelde dat direct heel goed. Als het even kon, waren we continu samen. Maar zowel bij zijn ouders als bij die van mij mochten we niet samen slapen, dat vonden we lastig. Als we dan toch intiem waren, voelde dat niet goed. Na anderhalf jaar wisten we dat we voor altijd samen wilden zijn. We kozen voor elkaar en besloten te trouwen.”

“Gaat dit niet te snel?”

“Onze ouders waren meteen enthousiast over het idee. Maar onze omgeving moest wel wennen: “Zijn jullie niet veel te jong? Gaat dit niet veel te snel?”. Die opmerkingen deden ons weinig, wij waren blij met onze keuze. Samen met God gingen we op pad. Onze bruiloft was intiem en koste niet zoveel geld, maar wij vonden het prachtig. Ik heb geen moment getwijfeld of we hier goed aan deden. Gijs had het iets lastiger, maar is uiteindelijk ook blij met onze keuze.”

“We leren elkaar kennen”

“We zijn heel gelukkig samen, ons huwelijk is ontzettend goed. Natuurlijk zijn er momenten waarop het minder gaat, dat ik soms dacht: “Ben ik met hém getrouwd?”. Maar ik denk dat dit binnen ieder huwelijk zo is. We leren elkaar nog steeds iedere dag beter kennen en ik zou het voor geen goud anders willen.”

“Ik ben dankbaar voor ons leven”

“Heb ik spijt van mijn vroege huwelijk? Absoluut niet. Wat ik wel jammer vind is dat we niet vaker met z’n tweeën op vakantie zijn geweest voordat we onze eerste dochter kregen op mijn twintigste. Toch ben ik heel dankbaar voor ons leven. We hebben drie mooie kinderen en zijn al acht jaar getrouwd. Ik weet zeker dat dit dankzij God is gelukt.”

“Met God maak je de beslissing”

“Het is niet zo belangrijk wat mensen in je omgeving denken of zeggen, ook al lijkt dat misschien lastig. Het gaat erom dat je samen met God de juiste beslissing neemt. Als dat betekent dat je jong trouwt, is daar helemaal niks mis mee. Ik zeg niet dat onze manier de juiste is, dat is voor iedereen persoonlijk. Samen met je partner en God moet je ontdekken wat de juiste weg is.”

Lees ook: "Ik wist niet waar ik 'ja' tegen zei"

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡