Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik rijd BMW's, Mercedes en Audi's als (zomer)bijbaan"

20 juli 2017 · Leestijd 3 min

Joran (19) is hiker-inspecteur bij een groot auto-leasebedrijf. Dat betekent dat hij door het hele land leaseauto’s rijdt, aflevert en weer ophaalt. Doordat hij student is en een onbeperkt OV-abonnement heeft kan hij dit doen. Hij vertelt wat hij van het werk vindt en of hij anderen zou aanraden dit als (zomer)baan te doen.

“Mijn officiële titel is ‘Hiker-Inspecteur’, dat klinkt heel officieel maar is heel logisch. Hiker betekent dat ik auto’s transporteer van de ene plek naar de andere en Inspecteur wil zeggen dat ik ze ook check op eventuele schade en daar een rapport over schrijf. Het bedrijf waar ik voor werk heeft een groot aantal auto’s in beheer die dan worden geleased door andere bedrijven of ondernemers, dat wil zeggen een soort huren.” “Aan het begin en aan het eind van zo’n leasecontract moet de auto naar de klant worden gebracht of worden opgehaald. Dat is mijn taak. Ik breng dan bijvoorbeeld een auto naar Utrecht en geef die aan een bedrijf. Mijn bedrijf zorgt ervoor dat ik vaak ook weer een auto in Utrecht op moet pikken en daarmee weer terug kan naar Zwolle. Als dat niet lukt neem ik het OV, dat is als student toch gratis.”

Je rijdt altijd in nieuwe auto’s

“Ik ben bij deze baan gekomen door iemand van Navigators, de studentenvereniging waar ik bij zit. Meteen ging ik er achteraan en twee weken later had ik de baan. Door mijn baan kom ik nu ook overal in Nederland, ik zie de raarste dorpjes en ook stukken natuur die ik nog nooit heb gezien. Ook rijdt je altijd in luxe, comfortabele auto’s die na 2015 zijn gemaakt, dus nieuw zijn. En naast dat het heel leuk is om te doen, je veel van Nederland ziet en allerlei mensen ontmoet, verdient het ook nog heel goed.” “Het gekste dat ik ooit heb meegemaakt was een rit naar Eindhoven. De man die ik daar tegenkwam was niet echt voor rede vatbaar. Ik was tien minuten te laat en door een administratieve fout bij mijn bedrijf kreeg de man nog geen tankpas. Dat kreeg ik allemaal over me heen, terwijl ik er niets aan kon doen. Maar ja, je bent op dat moment het gezicht van het bedrijf, dus ik heb hem gekalmeerd en bijna een uur lang als tussenpersoon gebeld met het bedrijf. Dat was wel even schakelen allemaal.” Topbaan
“Alles bij elkaar is het echt een topbaan en zou ik het iedereen aanraden om te doen. (Als je student bent dan, natuurlijk.) Als je houdt van autorijden en met mensen in contact zijn is dit echt te gek! Ik doe dit nu vanaf April, maar ben van plan om dit tot het einde van mijn OV-kaart vol te houden, haha!” Heb jij ook een leuke (zomer)baan, mail (beamredactie @eo.nl) of app (0683673700) ons!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡