Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik kan absoluut niet dansen"

3 augustus 2017 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de BEAM’pjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij kunt delen hoe jij erover denkt. Maarten (19) heeft geen ritmegevoel en kan vrij slecht dansen, hierdoor weet hij zich geen houding te geven op feestjes...

“Hoi BEAM. Ik hoop dat ik niet de enige ben die hier weleens last van heeft, maar ik kan niet dansen. En met niet, bedoel ik ook écht niet. Ik heb gewoon geen ritmegevoel. Op feestjes is dit soms best wel ongemakkelijk, meestal sta ik in een hoekje terwijl mijn vrienden losgaan op de dansvloer en mis ik eigenlijk alles, maar als ik een keer wel mijn ‘fantastische’ dansmoves laat zien, dan staat iedereen me aan te staren, en dat wil ik ook niet. Wat nu?”

Thomas

"Hoi Maarten, ik heb precies hetzelfde probleem;-) ik ben ook a-ritmisch. Ik heb alleen geleerd me er niks van aan te trekken en gewoon los te gaan op jouw manier. De eerste paar keer staan je vrienden je raar aan te kijken, maar daarna kijken ze niet meer op of om van jou, en is er zelfs een kans dat ze net zo gek met jou mee gaan doen! Ik hoop en bid dat je je schaamte hierin mag loslaten en gewoon kan gaan genieten op de feestjes!! God bless Bro."

Esther
"Daar heb ik ook last van! Ben benieuwd naar de antwoorden. Meestal laat ik mijn mooie dansmoves gewoon zien en heb ik schijt aan de mensen die daarom lachen."

Maureen
"Ik herken je struggles Maarten, ik heb namelijk precies hetzelfde... Het voelt altijd ontzettend ongemakkelijk, maar met twee biertjes kan het me niet meer schelen. Mijn advies is nu niet om volop aan de alcohol te gaan (alhoewel een biertje op z'n tijd echt heerlijk is) maar meer dat het eigenlijk niet uitmaakt! Je bent wie je bent en je hebt weer andere talenten ;)"  

Naomi
"Niet dansen op een feestje kan eigenlijk niet he, dus dat is al geen optie! Gelukkig zijn er nog een hele hoop andere mensen die hetzelfde probleem hebben en ook op het feestje zelf niet durven te dansen vanwege hun geweldige dansmoves. Misschien ben jij wel lekker spontaan zodat als je deze mensen ziet je ze uiteindelijk aan durft te spreken, dan heb je iemand om samen je geweldige dansmoves mee te laten zien. Als je dit niet ziet zitten, zeg dan gewoon eerlijk tegen je vrienden dat je het niet zo chill vindt dat ze je elke keer zo raar aan zitten te kijken als jij begint te dansen. Jij mag namelijk op feestjes ook gewoon losgaan op jouw manier, net zoals ieder ander!"

Wil jij ook in het advies-panel van Bloemetjes & BEAMpjes? Stuur een appje naar 06-83673700 en laat weten dat je mee wilt denken in het panel. Dan ontvang je van ons iedere week een appje met de adviesvraag. Wil je ook de dagelijkse updates van de BEAM-redactie ontvangen? Stuur dan BEAM AAN en je wordt automatisch toegevoegd.
  

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡