Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ik heb een hekel aan de zomer”

7 juli 2016 · Leestijd 3 min

“Ahhh, ik heb zo’n zin in de zon”, “Was het maar zomer” of “Ik HAAT de winter”. Als de sneeuwvlokjes vallen, wordt social media overspoeld met #throwbacks naar witte zandstranden, palmbomen en zwemparadijzen. Wat verlangen we naar de zomer. Goed nieuws: die is nu aangebroken! Iedereen blij. Tenminste, dat zou je denken. Van Daniëlle Fluks (19) mag het zo snel mogelijk weer winter zijn…

Jij hebt niets met de zomer?

“Nee, de winter is tien keer leuker. Iedereen doet altijd zo positief over dit seizoen, maar er zijn genoeg redenen waarom de zomer geen pretje is. Maximaal 25 graden en een matig zonnetje: helemaal prima.”

Kan je een reden noemen waarom je een hekel aan de zomer hebt?

“Wespen. Verschrikkelijk! Ik haat die beesten. ‘Kleine klootzakjes’ noem ik ze ook wel. Ze steken, zwemmen in je drinken en proberen je ijs te stelen. Buitenshuis ben je nergens veilig in de zomer.”

Heb je nog meer zomerverschrikkingen?

“Wat ook totaal niet leuk is: zonnebrandcrème. Ik heb een witte huid die binnen vijf minuten knalrood is. Daarom ben ik verplicht non-stop te smeren. De crème is vet, plakkerig en alles komt onder te zitten. Bovendien is factor 50 hartstikke duur. Bah!”

Helemaal geen fan van dit seizoen dus.

“Ik hijg, smelt en puf. Nederlandse zomers zijn altijd benauwd en zorgen ervoor dat je blijft zweten. Geef mij maar winter. Dan kan ik schaatsen. Veel leuker dan op het strand liggen. Al ben ik in beiden even slecht.”

Ben jij de enige met deze zomerhaat?

“Heb niet het idee dat ik veel medestanders heb. Grootste deel van de mensheid is verliefd op de zomer, terwijl ik al mijn hele leven heel gelukkig word van de winter.”

Hoe zorg je ervoor dat je deze zomer overleeft?

“Ik ga picknicken. Binnen in de schaduw. Heerlijk!”

1 op de 1000 mensen blijkt last te hebben van een zomerdepressie. Word jij ook ongelukkig van de zomer? Vertel ons waarom in de comments, op Facebook of via WhatsApp!

Nog geen WhatsApp-lid? Foei! App zo snel mogelijk BEAM AAN naar 06-83673700. Bedankjewel :)

Foto: Sophie Teunissen

Geschreven door

Bas

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡